Tomas Roggeman nuanceert ophefmakende tweet

Tomas Roggeman, jongerenvoorzitter van N-VA én gemeenteraadslid in Dendermonde, liet zich vanmorgen in een tweet vrolijk uit over de 629 migranten die de toegang werden ontzegd door zowel Malta als Italië. In een reactie aan De Klaptand zwakt hij zijn woorden fel af en gaf hij een inkijk in één van zijn geheime hobby’s.

“Return to sender”, tweette Tomas Roggeman laconiek als reactie op het nieuws dat zowel Malta als Italië weigeren 629 migranten op te vangen. De voorzitter van Jong N-VA verwees daarmee naar het gelijknamige Elvis-nummer en voegde enkele muzieknoten toe.

Die tweet deed heel wat stof opwaaien. Roggeman haalde de tweet vrij snel offline, maar omdat screenshots van de tweet de ronde bleven doen, kroop Roggeman vanmiddag in een interview met De Klaptand met flinke tegenzin door het stof.

‘Kijk, ik had dit allemaal niet zo bedoeld’, stak Roggeman van wal. ‘Ik was heus niet van plan om me vrolijk te maken over mensen in de miserie. Iedereen die me kent, weet dat ik zo niet ben. Ik stel voor dat je anders maar een keer leest wat mijn collega’s en vrienden over me schrijven…’.

Dat Roggeman toch die ongelukkige tweet de wereld instuurde, lag volgens de N-VA-bobo aan ‘maandagse verstrooidheid en dikke vingers’. ‘Ik wilde Twitter laten weten dat ik naar Elvis aan het luisteren was op de trein, maar blijkbaar had ik per abuis als geklikt op een tweet van de VRT en werd mijn boodschap dus in een compleet verkeerde context de wereld ingestuurd’, aldus nog Roggeman.

‘Ik zal jullie iets verklappen wat nog maar weinig mensen weten: in mijn vrije tijd maak ik afspeellijstjes voor Spotify. Binnenkort gaat mijn afspeellijstje ‘Humaan vreemdelingenbeleid’ online, een lijstje waar ik best trots op ben, met nummers van onder meer Offspring, Tom Petty, Nick Cave, U2, Rammstein en Frans Halsema,..’, aldus nog Roggeman.

Hoewel niets er op wijst dat Roggeman bij N-VA tot ontslag zal gedwongen worden, reikte Vlaams Belang-kopstuk Barbara Pas Roggeman al de hand. ‘Mits Tomas zijn standpunten een beetje matigt, is hij zeker welkom bij ons. Mocht ik dit tweeten zoals Tomas ik zou er ‘Iedereen is van de wereld’ bovenzetten,’ aldus Pas.

Roggeman is naar eigen zeggen wel gecharmeerd door de interesse van Vlaams Belang. ‘Ik hou hun aanbod zeker in het achterhoofd. Ik heb binnen onze partij niet evenveel krediet als Theo Francken en dus bestaat de kans dat ik bij een volgende uitschuiver mag opkrassen. Wakker ga ik daar echter niet van liggen. Ik ben eigenlijk trots op wat ik vandaag heb bereikt. Onder het motto Make Deiremonne great again, heb ik ons sympathiek stadje toch maar mooi in het nationale nieuws gebracht vandaag….’

Klik op de foto om de inhoud van de Spotify-lijst van Tomas Roggeman te bekijken.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*