Stijn Pluym beschuldigd van kiezersbedrog

Het Dendermondse Open VLD-raadslid Stijn Pluym ligt zwaar onder vuur. Enkele inwoners van Dendermonde beschuldigen Pluym van kiezersbedrog.

Open VLD-gemeenteraadslid Stijn Pluym trok bij de federale verkiezingen van 2014 naar de kiezer met de slogan ‘Pluym geeft u vleugels’. Die slogan keert nu als een boemerang terug in het gezicht van de jonge politicus.

Enkele misnoegde kiezers die destijds in het stemhokje het bolletje achter Pluym inkleurden, beschuldigen Pluym nu van kiezersbedrog. ‘We zijn nu twee later en ik heb nog steeds geen vleugels. Ik voel niet eens de aandrang om te beginnen vliegen. Dit is regelrecht kiesbedrog’, klinkt het bij Fons De Wolf, die als trouwe Open VLD-kiezer wel een en ander gewend is qua verbroken verkiezingsbeloften.

Samen met De Wolf eisen een honderdtal andere Pluym-stemmers nu publieke excuses van de politicus. ‘Het is duidelijk dat Pluym zijn belofte niet zal en kan nakomen’, klinkt het. ‘We hebben het net nog een keertje gecheckt: niemand van ons heeft de voorbije twee jaar iets gevoeld dat op de groei van vleugels zou kunnen wijzen.’

De ontgoochelde liberalen stellen ook voor dat Pluym van naam verandert. ‘We hadden het eigenlijk al moeten weten twee jaar geleden. Die Pluym heeft niet eens pluimen. Dat had een belletje moeten doen rinkelen dat hij als politicus niet helemaal te vertrouwen was.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*