Stad vraagt uw hulp om te besparen

Dirk Abbeloos, schepen van financiën en begroting, zit met de handen in het haar. Figuurlijk dan. Plots blijkt dat Dendermonde volgend jaar een half miljoen euro minder zal krijgen van de Vlaamse overheid. En de belastingen verhogen, wil hij niet. Abbeloos wil immers ook bij de volgende verkiezingen opnieuw verkozen raken.

“Bejaardenflats en fietspaden schrappen uit de begroting was nog gemakkelijk”, aldus  Abbeloos, “de benadeelden worden hier in Dendermonde toch overreden voordat ze kunnen komen klagen. Maar daarmee geraak ik niet uit de kosten, want we waren daar al fors aan het beknibbelen.”

En dus doet Abbeloos, net zoals minister Galant een tijd geleden deed, een oproep aan de bevolking om met ideeën af te komen. “Ik ben een schepen, geen tovenaar. Ge moet zaaien naar de zak”, aldus nog Abbeloos. Op de vraag wat zijn zak daar nu mee te maken had, gaf hij geen verdere commentaar.

En dus rekent Abbeloos op de doorsnee Dendermondenaar om met geniale besparingsvoorstellen op de proppen te komen. Wij trokken alvast even de straat op en kwamen terug met een korte lijst van tips om het Dendermondse stadsbestuur aan meer inkomsten en minder uitgaven te helpen:

  • Verplicht de Dendermondenaar om de gaten in zijn vuilniszakken af te plakken met een officiële huisvuilsticker
  • Een fietstaks voor overlast voor wie toch nog in Dendermonde durft fietsen
  • Een ouderdomstaks voor wie oud wordt in Dendermonde.
  • Tolhuisjes op alle wegen die vanuit Aalst richting Dendermonde komen.
  • Laat Dendermonde zich kandidaat stellen als alternatieve site voor Uplace. Naar het schijnt is er nog plaats op het Oud-Klooster
  • Schaf doorgaand verkeer af en maak van de hele binnenstad betaalde parking.
  • Demp meteen ook de oude Dender verder. Dat kan met vuilniszakken.

Heeft u zelf nog ingenieuze voorstellen, laat ze dan zeker weten in de reacties onder dit artikel. Wij verzamelen alle reacties in een zak die we aan schepen Dirk Abbeloos zullen bezorgen.

About Jeanne d’Arm

One comment

  1. De Stad vraagt hulp om te besparen…. En heu wat schuift dit? Inderdaad wat krijgt men daarvoor betaald, want de Politici worden ook betaald om hun ” weinige gedachtengoed ” te openbaren aan het publiek. Gratis, dat was voor Steve Stevaert en we zagen allemaal waar dit naar toe liep!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*