Opnieuw gevangene ontsnapt in Dendermonde

In de vooravond is opnieuw een gevangene ontsnapt uit de gevangenis van Dendermonde. Het gaat om de als ‘stadsgevaarlijk’ omschreven Marius M. (47) uit Appels.

mariusN-VA-politicus M. maakte tot 2012 deel uit van het Dendermondse stadsbestuur als schepen van cultuur. Nadat hij ondanks een verkiezingsoverwinning in de oppositie belandde, begon M. een lastercampagne tegen het stadsbestuur. Tijdens een vreedzame manifestatie voor het behoud van het rusthuis in Baasrode enkele maanden geleden werd M. door de politie opgepakt. Hij werd beschuldigd van politieke dissidentie en zat in de cel in afwachting van zijn proces later dit jaar.

M. kon vanmiddag samen met een andere gevangene ontsnappen via een tunnel van zowat 1 meter breed en zeven meter lang die het duo in alle stilte had gegraven op de binnenkoer van de Dendermondse gevangenis. Die binnenkoer grenst aan de nabijgelegen Colruyt-supermarkt. Op de parking van de supermarkt stond een vluchtwagen M. en zijn kompaan op te wachten.

De Dendermondse lokale politie kon de gezel van M. nog op de parking van het warenhuis opnieuw in de boeien slaan, maar M. slaagde erin te ontkomen. Langs de Oude Vest en de Noordlaan vluchtte hij met gierende banden weg in de richting van Appels. Daar meldde de 47-jarige M. zich even aan op Facebook om mee te doen aan de Ice Bucket Challenge, maar sindsdien is de politie het spoor naar de dissident bijster. De politie vermoedt dat M. ondergedoken zit bij familie of vrienden in het dorp.

Daarom doet de Dendermondse onderzoeksrechter Evi Muylaert een oproep aan de bevolking. Heeft u M. de voorbije uren gezien? Of weet u waar hij zich zou kunnen bevinden? Neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 62 52 180.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*