restafval_Dendermonde

N-VA voelt zich geviseerd door prijsverhoging gele zak

De Dendermondse afdeling van N-VA voelt zich geviseerd door de recente prijsverhoging van de restafvalzak.

Inwoners van Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout betalen vanaf 1 januari 2015 vijftig cent meer voor een restafvalzak. De prijs van de gele huisvuilzak stijgt van 1,25 naar 1,75 euro. Dat betekent een verhoging van 50 eurocent of veertig procent.

De beslissing werd genomen door de raad van bestuur van de afvalintercommunale Verko, waartoe Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout net als zeven andere gemeenten uit de Dendermondse regio behoren.

De prijs van de vuilniszakken bleef twaalf jaar lang ongewijzigd en is nodig om de kost van de afvalverwerking te kunnen blijven betalen. De verwerking van een huisvuilzak kost Verko tussen 2,14 en 2,90 euro. ‘Ook na de prijsstijging moeten we als stad nog bijleggen’, aldus Dendermonds schepen van Afvalbeheer François De Bleser (CD&V) in Het Nieuwsblad.

Binnen de Dendermondse afdeling van N-VA wordt ziedend gereageerd op de prijsverhoging. ‘Het is duidelijk dat wij door de Dendermondse meerderheid geviseerd worden,’ klinkt het bij gemeenteraadslid Stijn Goossens. ‘Het is toch niet normaal dat enkel de zak in onze partijkleuren duurder wordt, terwijl de prijs voor de blauwe zak en de groene afvalcontainer ongewijzigd blijft. Ik heb hier maar één woord voor: een tsjevenstreek.’

Volgens Goossens zal de partij het hier niet bij laten. Tijdens de volgende gemeenteraad zal de partij vragen om een accijnsverhoging voor rode diesel. Daarnaast wil de partij ook een oranje en een bruine afvalzak invoeren in de stad. ‘Op die manier zijn alle politieke fracties tenminste vertegenwoordigd in onze afvalberg,’ aldus nog Goossens.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>