Maele Gijs plant workshop vaginastomen

Ook Maele Gijs, de bekende EKOwinkel op de Vlasmarkt in Dendermonde, gaat binnenkort kutkruiden verkopen. Dat bevestigt zaakvoerder Philip Van den Abbeele aan De Klaptand. Ook zwembad Olympos wil zijn wellnessaanbod verder uitbreiden.

Enkele weken geleden lanceerden twee Nederlandse vrouwen hun website kutkruiden.nl. Op die website verkopen ze speciale kruiden die heilzaam zijn voor de vrouwelijke geslachtsorganen. Twee keer per maand met de vagina boven een pot met kokend water met de kruidenmix zou volgens beide vrouwen bijzonder heilzaam zijn. De kruiden zouden zorgen voor een betere bloedcirculatie en bovendien de vagina reinigen.

246650091De bedenkers stellen voor om twee keer per maand een speciale sauna te maken door een pot met twee liter van het kokende mengsel in het toilet te zetten en vervolgens als vrouw twintig minuten op de wc-bril te gaan zitten. Zwaarste opdracht voor heel wat vrouwen wordt wellicht een toilet vinden waar ze twintig minuten in alle rust kunnen genieten.

Vanaf 1 maart zijn de kutkruiden ook beschikbaar bij Maele Gijs. ‘De kruiden zijn beschikbaar in drie varianten: fris, lief en stout. Voor elk poesje wat wils dus’, grapt zaakvoerder Philip Van den Abbeele, die gelooft dat vaginastomen dé nieuwe trend wordt. ‘Na speltbrood en quinoa is vaginastomen de volgende trend die ook buiten het wereldje van geitenwollensokken zal doorbreken. Een goed stukje vlees verdient immers de juiste kruiden.’

‘Wisten jullie trouwens al dat ook actrice Gwyneth Paltrow geregeld ook iets anders stoomt dan haar groentjes?’, gaat Van den Abbeele verder. ‘Als dergelijke beroemdheden zich tot een trend bekeren, wordt het allerminst een vluchtige hype. Ik geloof echt dat het voor vrouwen bijzonder heilzaam kan zijn om hun onderkant van tijd tot tijd een keertje schoon te stomen.’

Workshop

246650083Van den Abbeele plant binnenkort dan ook een workshop vaginastomen, al moeten er voordien nog enkele praktische bezwaren worden weggewerkt. ‘Er is bijvoorbeeld maar één toilet in onze winkel. Daardoor zou er slechts één persoon tegelijkertijd haar vrouwelijke delen een wellnessbehandeling kunnen geven. We hebben even overwogen om een tiental Dixi-toiletten op de Vlasmarkt te plaatsen, maar ook dat bleek onmogelijk. De kans is groot dat we voor deze workshop dan ook eenmalig gebruik zullen maken van de toiletten in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde. Daar kunnen geïnteresseerde klanten zich ook in alle rust omkleden en genieten van een verkwikkende douche na de intieme stoombeurt.’

Wanneer de workshop precies zal doorgaan is nog niet bekend, maar Van den Abbeele raadt iedereen aan om de Facebookpagina van zijn winkel te volgen om op de hoogte te blijven.

Vaginastoombad in Olympos

247345443Ook het Dendermondse stadsbestuur wil de nieuwe hype omarmen. ‘De gezondheid van onze burgers is voor ons bijzonder belangrijk’, vertelt schepen van Volksgezondheid Patrick Meulebroeck. ‘We willen daarom onderzoeken of we op één of andere manier vaginastoombaden kunnen integreren in onze bestaande voorzieningen zoals onze rust- en verzorgingstehuizen. Ook zwembad Olympos zou geïnteresseerd zijn in enkele vaginastoombaden om het wellness-aanbod verder uit te breiden.’

Meer info over vaginastomen op de website www.kutkruiden.nl

Speciaal voor de lezers van De Klaptand geeft Maele Gijs een pakket met de drie varianten kutkruiden weg. Om kans te maken op deze prijs hoeft u enkel voor zondagavond een e-mail te sturen naar info@maelegijs.be met als onderwerp ‘kutkruiden’. De winnaars krijgen hun prijs persoonlijk thuisbezorgd.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*