Linkedin bevestigt alle clichés over Dendermonde

Netwerksite Linkedin heeft de data van 175 miljoen gebruikers geanaliseerd om zo te bekijken welke professionele profielen en competenties in de grote steden het meest naar voor komen. Het beeld van Dendermonde blijkt op dat vlak ook divers te zijn.

Het is geen geheim dat er een verband bestaat tussen steden en de sectoren die er het best gedijen en dat we automatisch ook associaties maken. Wie mode zegt, denkt onmiddellijk ook aan Parijs, Milaan of Antwerpen. En Berlijn is de jongste jaren uitgegroeid tot een mekka van creactiviteit met overdadige kruisbestuiving tussen kunstenaars en ondernemers.

Linkedin onderzocht de voorbije maanden ook de competenties van de inwoners van heel wat Belgische steden. Zo lijkt Gent de ideale stad te zijn voor startups en krioelt het in Brussel van de vertaalexperts.

Het onderzoek voor Dendermonde lijkt alle vooroordelen die bestaan over de verschillende deelgemeenten te bevestigen. Zo is Grembergen geschikt voor vrouwelijke kandidaat-burgemeesters en would-be consultants en is Sint-Gillis-Dendermonde het walhalla voor trendy kappers. Appels daarentegen is volgens Linkedin het Mekka voor wortelboeren en bankdirecteurs met een hoek af.

In Oudegem blijkt dan weer een ongekende rijkdom aan halalslagers te zijn, terwijl in Baasrode agrarische profielen de bovenhand hebben. In Dendermonde-centrum krioelt het van ‘cafébazen die graag om 22u hun kroeg sluiten’, terwijl de grootste werkgever in Mespelare en Schoonaarde ‘Dopkantoor’ blijkt te zijn.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*