leonardcohen

Leonard Cohen volgende zomer in Dendermonde?

De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen was vorige week in het grootste geheim op bezoek in Dendermonde. Dat vernam onze redactie uit goede bron.

Volgende week verschijnt Popular Problems, het nieuwe album van de inmiddels bijna 80-jarige Cohen. De eerste single Almost Like The Blues is intussen al enkele weken op de radio te horen. Cohen zou in de zomer van 2015 ook een allerlaatste keer door Europa gaan toeren en reisde de voorbije weken kriskras door Europa op zoek naar unieke locaties. Sinds zijn comeback in 2008 speelt Cohen zijn openluchtconcerten immers alleen nog op locaties zoals het San Marco-plein in Venetië en het Sint-Pietersplein in Gent.

Nadat Cohen in 2010 en 2012 al op het Gentse Sint-Pietersplein stond, zou hij nu zijn oog laten vallen hebben op de Dendermondse Grote Markt. Een Dendermondse fan zou Cohen na één van de concerten in Gent in 2012 een foto van het Dendermondse stadhuis in handen hebben gestopt. Toen Cohen na afloop van de tournee de foto terugvond, was hij meteen betoverd door de schoonheid van het gebouw. Toen het plan begon te rijpen voor een allerlaatste zomertournee, wilde Cohen zelf de locatie scouten.

Volgens onze bronnen zou Cohen vorige week met zijn tourmanager overnacht hebben in de bed & breakfast Domus Portus, vlakbij de Grote Markt. De Canadees zou al een optie hebben genomen op enkele kamers in de B&B in augustus volgend jaar. Naar verluidt was Cohen danig onder de indruk van het unieke kader en overweegt hij om zijn allerlaatste tour af te sluiten met een reeks van drie concerten in Dendermonde.

Bij het stadsbestuur wilde niemand bevestigen of ontkennen dat Cohen vorige week in Dendermonde is geweest. Concertorganisator Greenhouse Talent wilde niet bevestigen dat Cohen volgende zomer opnieuw gaat touren.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>