Krokodil gespot in Brusselse Forten

De Brusselse Forten, de waterpartij vlakbij het Dendermondse stadscentrum, heeft er een attractie bij. Vorige week werd er een krokodil gespot in de vijver.

Vorige week keken enkele vroege vissers verbaasd op toen ze een krokodil op de oever van de Brusselse Forten aantroffen. Het dier vluchtte in het water en dook meteen onder. Enkele uren later zagen dezelfde vissers hoe het reptiel, dat naar schatting twee meter lang zou zijn, een reiger die in het ondiepe water stond te grazen nam.

Het dier werd wellicht lange tijd als huisdier gehouden en zou door de eigenaar zijn achtergelaten in de Brusselse Forten omdat het te groot werd. De aanwezigheid van de krokodil verklaart volgens enkele lokale vissers waarom het visbestand de voorbije weken zo fors leek af te nemen. Ook de beruchte zoogkoeter zou het slachtoffer geworden zijn van de nieuwe bewoner van de Dendermondse vijver.

Een buurtbewoner kon het voorbije weekend met een drone enkele foto’s maken van een krokodilachtig lezen dat rondzwom in het water. Die beelden worden nu onderzocht door experts van de Antwerpse Zoo.

De lokale politie wil of kan de aanwezigheid van het dier voorlopig niet bevestigen, maar raadt inwoners in elk geval aan waakzaam te zijn in de buurt van de Brusselse Forten en er zeker niet te gaan zwemmen. ‘Het kan nog altijd een flauwe plezante zijn die zich vermomd heeft als krokodil en aan het trainen is voor de triatlon van het atheneum’, klinkt het bij Kathleen Bombeke, de perswoordvoerder van de politie.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*