Elke vrijdag gratis vat bij Vicaris

Brouwerij Dilewyns heeft een oplossing gevonden voor de overstock van ruim 400 vaten bier. De komende weken is er op het terrein van het bedrijf elke vrijdag een ‘gratis vat-after work-terras’. Dat bevestigde Claire Dileweyns net aan onze redactie.

Brouwerij Dilewyns zit nog altijd met honderden vaten bier die bedoeld waren voor de Ros Beiaardommegang. Die vaten zouden verdeeld worden over verschillende drankstands, maar door de afgelasting van de stoet, bleef de brouwerij achter met een kater.

Van de ruim 900 vaten Vicaris die klaar stonden voor de Ros Beiaardommegang werden er de voorbije maanden al enkele honderden verkocht via de lokale horeca en tijdens het opendeurweekend van de brouwerij begin september.

‘Op dit moment hebben we nog 400 vaten in stock. Als we realistisch blijven, krijgen we deze de komende weken onmogelijk verkocht. Daarom hebben we beslist om iets terug te doen voor de Dendermondenaren en enkele weken lang op vrijdag een gratis vat te geven’, vertelt Claire Dileweyns.


‘Elke vrijdag om 16 uur openen we ons terras en gaan de tapkranen open’, gaat Dileweyns verder, ‘tot onze hele stock Ros Beiaard-vaten is weggewerkt’.

Om veiligheidsreden vraagt de brouwerij wel om op voorhand te reserveren per bubbel van vijf personen. ‘Om misbruik en flauwe grappenmakers te voorkomen, kan er wel enkel telefonisch worden gereserveerd op het nummer 052/20.18. 57’, besluit Dileweyns.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*