Dendermondse politici reageren opgelucht op spreekverbod kappers

Verschillende Dendermondse politici hebben tevreden gereageerd op het feit dat een aantal kappers hun personeel een verbod opgelegd hebben om met de klanten gesprekken te voeren over politiek en religie.

Olivier Dachkin, de grootste kappersketen van ons land, heeft zijn personeel een verbod opgelegd om met de klanten gesprekken te voeren over politiek en religie. ‘Daar komt alleen maar discussie van’, luidt de redenering. Als een klant er zelf over begint, moet de kapper het gesprek snel afleiden naar een ander onderwerp, zoals het weer.  Een aantal Dendermondse kapperszaken liet al weten zich bij het verbod aan te sluiten.

Verschillende Dendermondse politici reageren alvast tevreden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Niels Tas: ‘Het is geen pretje om aan iemand die met een vlijmscherp scheermes achter jou staat uit te leggen waarom zijn bouwvergunning is geweigerd.’

Bij schepen van Openbare Werken Leen Dierick weerklinkt een zelfde geluid. ‘Ik werd onlangs nog bedreigd met een tondeuze toen ik bij de kapster zat. De vrouw woonde blijkbaar in Baasrode en was ten einde raad door de langdurige wegenwerken daar.’

Burgemeester Piet Buyse tenslotte liet in een korte reactie weten dat hij zijn haar opnieuw zal laten groeien.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*