Dendermonde legt roze rijstroken aan

De Britse verzekeringsmaatschappij Sheila’s Wheels kondigde enkele weken geleden aan dat vrouwen statistisch gezien minder ongevallen veroorzaken dan mannen, en er dus zogenaamde “roze rijstroken” zouden moeten komen. Leen Dierick, schepen van openbare werken, juigt dit toe en nam meteen initiatief in Dendermonde.

Het traject beperkt zich voorlopig tot Grembergen en Sint Gillis.

Het traject beperkt zich voorlopig tot Grembergen en Sint Gillis.

“De roze rijstroken, bakenen een traject af dat op zaterdagen enkel toegankelijk zal zijn voor vrouwen. Zo kunnen ze ongestoord en op een veilige manier gaan shoppen.” kondigt de CD&V schepen aan. “Ik heb roos altijd al mooi gevonden, en ook mijn dochter Ries staat beeldig met een roze jurk, het is zij die dan ook onlangs met het idee afkwam. Toen ik het artikel over de roze rijstroken in De Standaard las, was ik dan ook meteen geïnspireerd en wist ik dat we hier ook in Dendermonde niet mee mochten achterblijven.”

KAV Dendermonde, de Katholieke Arbeiders Vrouwenbeweging, reageert alvast enthousiast: “Het is een goede zaak dat vrouwen eindelijk in volle vrijheid kunnen gaan shoppen zonder al de extra stress dat dit met zich meebrengt. Ook voor mannen is dit trouwens goed, want zij kunnen op zaterdag rustig naar de koers kijken. Het is erg ambitieus, wij hopen dan ook dat haar initiatief navolging krijgt in andere grote steden.

De middenstand reageert voorlopig afwachtend. Al geeft een lokale uitbater wel toe dat de binnenstad nu een pak beter oogt. Ook Liever Spruitjes uitte zich op facebook reeds positief.

Op de Oude Vest komen ook extra ruime "roze parkeerplaatsen" speciaal voor vrouwen.

Op de Oude Vest komen ook extra ruime “roze parkeerplaatsen” speciaal voor vrouwen.

 

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*