De Klaptand dient klacht in tegen Tomas Roggeman

De Dendermondse satirische website De Klaptand dient een klacht in tegen N-VA-gemeenteraadslid Tomas Roggeman wegens laster en eerroof. Aanleiding is een uitspraak van Roggeman op Facebook.

De Klaptand is de voorbije jaren uitgegroeid tot een begrip in Dendermonde. Toen N-VA-gemeenteraadslid Tomas Roggeman eerder deze week op Facebook aan een niet-Dendermondenaar enige duiding gaf over De Klaptand, schreef hij onder meer dat bij De Klaptand de enige CD&V’ers met een beetje gevoel voor humor zitten.

klacht
Die vergelijking is voor de redactie van De Klaptand een brug te ver. ‘Kijk, het is al langer bekend dat Tomas Roggeman beter eerst zijn mond een keer zou spoelen voor hij publieke uitlatingen doet, maar ons bestempelen als CD&V’ers is er zwaar over. Onze journalisten worden door het Dendermondse establishment al langer als paria’s aanzien. Het etiket CD&V-er dat Roggeman er nu aan toevoegt, maakt het alleen maar erger’, klinkt het bij hoofdredacteur Willy Van Damned.

Van Damned wil deze zaak dan ook niet zomaar laten passeren. ‘De maat is vol. We hebben genoeg van alle pesterijen en roddels over ons magazine. Men heeft ons de voorbije jaren in zowat alle politieke hoeken gesitueerd. Men heeft ons proberen muilkorven door zinloze klachten in te dienen. Men heeft ons proberen intimideren met allerlei telefoontjes vanop het stadhuis. Men heeft geprobeerd onze site te hacken. Nooit hebben wij daar een zaak van gemaakt, maar dat men ons nu van tsjeverij beschuldigt, hoeven we niet te pikken. Daarom gaan wij klacht indienen tegen de heer Roggeman wegens laster en eerroof.’

Dendermonds N-VA-voorzitter Giel Van Medegael zit duidelijk met de zaak verveeld. ‘We weten allemaal dat Tomas niet de meest fijnzinnige mens is natuurlijk. Maar beledigende uitspraken over werknemers van een onafhankelijk mediaorgaan en een onbegrijpelijke associatie met een partij als CD&V kunnen voor mij absoluut niet door de beugel. Onze gemeenteraadsleden hebben een voorbeeldfunctie en horen onze waarden altijd en overal uit te dragen. Voor raadsleden die dat niet erkennen is er in de partij geen plaats. Zelfs niet als ze Tomas Roggeman heten’, klinkt het in een korte reactie van Van Medegael.

Van Medegael heeft begrip voor de klacht die De Klaptand ingediend heeft. ‘Wij betreuren dit incident. Dit kan niet, nooit, nergens. Ik heb Tomas nog niet kunnen bereiken, maar ik hoop dat hij dat ook zelf inziet. Hij zal op het volgende partijbestuur in elk geval tekst en uitleg mogen verschaffen over zijn uitspraak. Publieke excuses lijken mij meer dan op zijn plaats’, besluit de lokale N-VA-voorzitter.

Lokaal CD&V-voorzitter Jan Pauwels wil niet al te uitgebreid reageren op de ‘zoveelste schreeuw om aandacht van een mediageil raadslid van een partij die niet meer weet van welk hout pijlen maken.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Die Giel en Thomas waren allebei in hun vroegere jaren zowel als vandaag de grootste kneusjes. Intellectueel incompetent en sociaal incapabel.
    Het is zeker ook niet overdreven om te zeggen dat ze de politieke visie van drijfhout hebben.

  2. Integere journalistiek wordt al langer niet meer gewaardeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*