Cara Pils zorgt voor volksfeest op ’t Keur

Groot feest gisteravond in de Dendermonde wijk ’t Keur nadat bekend raakte dat Cara Pils niet van naam zal veranderen. ‘Eindelijk wordt de kleine man ernstig genomen,’ klonk het bij verschillende feestvierders.

Nadat Colruyt vorige week had aangekondigd dat de naam Cara Pils zou vervangen worden door huismerk Everyday, ontstond op sociale media een storm van protest. Met resultaat. ‘Een dikke merci voor jullie massale reacties’, klonkt het gisteren bij Colruyt. ‘Echt, we zijn aangenaam verrast door jullie bezorgdheid over je vertrouwde Cara Pils. Daarom staat het ondertussen als een paal boven water: we behouden gewoon onze naam. Cara Pils blijft Cara Pils, beloofd!’

In een aantal Dendermondse volkswijken brak meteen een spontaan volksfeest los. Dat was onder meer het geval in de wijk ’t Keur, waar de lokale bierproeversgilde ‘De Biermoilen’ meteen een happy hour organiseerde. De leden van de club reageerden haast euforisch op het nieuws.

‘Everyday Pils, dat was uiteraard wel een slogan waar wij ons in herkenden, maar toch vonden wij het absoluut not done om Cara als merknaam te schrappen. Cara is een monument. En aan monumenten raak je niet,’ klonk het bij de voorzitter van de club. De biermeester van de gezelschap merkte dan weer op dat hij zijn dochter niets voor niets Cara had genoemd. ‘Naar het bier, uiteraard!’

Dat het bier geassocieerd werd met marginalen lijkt ‘De Biermoilen’ overigens niet te deren. ‘Wij zijn dan ook marginalen en daar zijn we trots op. Ons heer moet van elk zijn getal hebben. Schol!’, klonk het uit tientallen dorstige kelen.

In de wijk 't Keur staan tientallen blauwe zakken op straat.

In de wijk ’t Keur staan tientallen blauwe zakken op straat.

Opvallend genoeg werd ook in de hippe loungebars als Barbuda in het stadscentrum feestgevierd. Met Cara uiteraard. ‘Dat kadert in de nieuwe bescheidenheid, de nieuwste jongerentrend. Die gaat tegen alles in wat vandaag bij de jongeren mainstream is. De nieuwste smartphone wordt vervangen door een oude Nokia, en de blitse gin-tonic dus door Cara Pils,’ aldus een trendwatcher.

Zowel in de Colruyt-vestiging op de Oude Vest als in de verschillende nachtwinkels in Dendermonde was de voorraad Cara Pils vanmiddag helemaal uitgeput. Afvalverwerker Verko liet vanmiddag ook weten dat het morgen een extra ophaalronde voor de blauwe pmd-zak inlast in ’t Keur. ‘Onze diensten zullen ook de 5 meter hoge berg Cara-blikjes aan parochiaal centrum ’t Kloksken opruimen,’ zegt directeur Kris Verwaeren.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*