P*g*d* wil nu ook in Dendermonde betogen

De anti-islamiseringsbeweging P*g*d* heeft een aanvraag ingediend om op 22 april een manifestatie te houden in Dendermonde tegen de islamisering, voor het behoud van Europese normen en waarden en voor de vrije meningsuiting. Dat vernam De Klaptand.

De aanvraag werd naar verluid vorige week ingediend door Pegideiremonne, de Dendermondse afdeling van P*g*d* Vlaanderen. De organisatie wil op 22 april een manifestatie houden aan de kerk in Oudegem. Zoals algemeen bekend wordt die kerk eind dit jaar afgebroken en verrijst er een moskee op die plek. Wie precies achter Pegideiremonne zit is op dit moment niet duidelijk, maar zeker is wel dat de Dendermondse afdeling van Vlaams Belang de actie steunt.

‘Dit is broodnodig. We moeten de islamisering in onze stad een halt toe roepen,’ zegt Vlaams Belang-gemeenteraadslid Barbara Pas. ‘Pittazaken en nachtwinkels hebben de typisch Vlaamse volkscultuur zoals fritkoten en volkscafé’s uit het stadscentrum verdreven. De komst van een moskee in Oudegem is echter voor veel mensen de druppel geweest. Genoeg is genoeg!’

Volgens Pas is een aanslag zoals in Parijs ook in Dendermonde mogelijk. ‘Toen ik onlangs op de gemeenteraad vroeg of er Syriëstrijders in Dendermonde woonde, moest burgemeester Piet Buyse mij het antwoord schuldig blijven. Ik denk nochtans dat een aanslag van moslimextremisten ook in onze stad mogelijk is. Laat ons niet vergeten dat er in de Onze Lieve-Vrouwekerk een beeltenis van de profeet staat.’

De Vlaamse P*g*d*-woordvoerder Rudy V.N.  roept ondertussen op om massaal naar Dendermonde af te zakken. ‘We willen iedereen wel vragen om op tijd te vertrekken. Het verkeer in Dendermonde is vaak een hel. Daarom hopen we dat onze leden ook gebruik maken van alternatieven zoals het openbaar vervoer of de fiets.’

Een aantal P*g*d*-sympathisanten liet al weten dat ze zullen parkeren in Denderbelle om vervolgens via de doorsteek aan het Sas richting Oudegem af te zakken.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

 1. Avatar
  Rudy Van Nespen

  Geachte,

  Als woordvoerder van Pegida Vlaanderen vraag ik U vriendelijk doch kordaat dit fantasiestukje te willen verwijderen. Het schaadt mijn organisatie en mijn persoonlijke naam.
  Indien het morgen 17 maart 2015 om 23u59 niet verwijderd is, zal ik de gepaste maatregelen nemen.

  MVG
  Rudy Van Nespen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*