Frituur Fabiola sluit de deuren

Frituur Fabiola – voluit eigenlijk “Frituur Fabiola Mora y Aragón” sluit op 86 jarige leeftijd onverwacht de deuren. De oorzaak is nog niet gekend. Dat vernam De Klaptand.

De frituur is al jaren een begrip in Oudegem. De inwoners blijven dan ook verweesd achter, en nemen met pijn in het hart afscheid van Fabiola. Met zijn ligging aan de kerk stond Fabiola ook bekend als een heel religieuze frituur – maar waar jong en oud welkom waren, met ondermeer sprookjesboeken voor de allerkleinste.

“Het was het enige frituur in Oudegem, ik weet niet waar ik nu heen moet.” zegt Titus, een vaste klant die deze avond voor een gesloten deur stond. “De beste frietjes hadden ze hier. Het was ook meer dan zomaar een frituur, het was een sociale ontmoetingsplaats waar vaak diepe gesprekken ontstonden tussen een cervela en een blikje jupiler. Ik werd hier vaak de frietfilosoof genoemd.”

Diverse klanten kwamen deze avond hun hulde brengen met bloemen en kransen. Of het frituur zal heropend worden onder een andere naam is nog niet bekend. Geruchten gaan dat er, met de komst van de nieuwe moskee in Oudegem een pittazaak zou komen.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*