[VIDEO] Alliantie De Klaptand en Russia Today een feit

De Klaptand en de Russische nieuwszender Russia Today slaan de handen in elkaar om de regionale verslaggeving over het Midden Oosten te verzorgen.

“Het is de Russische zender die ons gecontacteerd heeft, ze waren onder de indruk over onze manier van werken en de snelheid waarmee we nieuwe nieuwsitems konden produceren”, zo kondigt hoofdredacteur Willy Van Damned de alliantie aan op het Radio 1 programma De Ochtend.

“We zijn experts in regionale berichtgeving, en voor de regionale berichtgeving over de huidige situatie in Syrië was er in Rusland niemand geschikt voor handen. Ook dankzij onze ervaring met de Dendermondse achterdeurpolitiek hebben we volgens de Russen onze strepen verdient. Aangezien wij tegen zware besparingen aankeken, en eigenlijk uitgepraat waren over Dendermonde, zijn wij uiteraard ingegaan op hun voorstel.”

Kijkers in Dendermonde kunnen Russia Today ontvangen via de digibox van Telenet. Bekijk hier alvast enkele fragmenten online.

 

 

 

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.