Peird van den Halt aangereden door trein

Pech voor de Orde der Stalhouders. Hun Peird van den Halt ontsnapte vanmorgen uit zijn stal in de Buisstraat en vluchtte langs de spoorweg richting Lebbeke. Daarbij werd het aangereden door een voorbijrazende trein.

Het treinverkeer tussen Dendermonde en Brussel verliep vanmorgen bijzonder moeizaam na een ongewoon ongeval ter hoogte van de Haagstraat in Sint-Gillis-Dendermonde. Een ontsnapt paard werd er namelijk gegrepen door een trein.

Door het ongeval was het treinverkeer tussen Dendermonde en Brussel tot 11 uur gedeeltelijk onderbroken. De passagiers van de overvolle trein richting Brussel-Noord die het paard aanreed, zaten ongeveer anderhalf uur vast in de trein. Omstreeks 10 uur konden zij overstappen op een andere trein. Tussen Dendermonde en Opwijk werden door de NMBS een tijdlang pendelbussen ingelegd.

Het paard dat werd aangereden bleek het beruchte Peirt van den Halt te zijn. Het beest werd onlangs nieuw leven ingeblazen en zou tijdens het Bloemencorso van 2015 voor de eerste keer sinds 1999 opnieuw buiten komen. Hoe het paard toch al vroeger is kunnen ontsnappen is niet duidelijk. Wellicht heeft één van de stalhouders de deur van de stal niet goed gesloten.

De dood van het paard is hoedanook een zware slag voor de Orde der Stalhouders.  ‘We waren pas onlangs begonnen met de restauratie van het paard en moeten dus helemaal opnieuw beginnen. Het geraamte is nog intact, maar de kop moet worden gerestaureerd,’ aldus woordvoerder Tony Callaerts. De Orde vreest bovendien dat er binnenkort een zware factuur van de NMBS volgt.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*