Leen Dierick vraagt heropening station Grembergen

Eerste schepen en Kamerlid Leen Dierick (CD&V) gaat aan NMBS-topman Jo Cornu vragen om het station van Grembergen opnieuw in gebruik te nemen. Dat bevestigde Dierick in een gesprek met onze redactie.

Het station van Grembergen bevindt zich op de treinverbinding tussen Dendermonde en Lokeren. Omdat slechts een beperkt aantal reizigers van de stopplaats gebruikt maakte, besliste de NMBS jaren geleden om het station niet langer te bedienen. Een vraag van Dierick om het station in 2010 te open als alternatief voor de wegenwerken in Grembergen stuitte toen op een njet van toenmalig minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.

Maar als het van Leen Dierick afhangt, stoppen binnen afzienbare tijd opnieuw treinen in Grembergen. Dierick zal ervoor pleiten om alle treinen die nu in Grembergen voorbijrazen te laten stoppen in het station. ‘Op die manier kan de Grembergenaar zonder overstap richting Brussel sporen. En dat is een aantrekkelijk alternatief voor alle inwoners van Grembergen die zich nu per fiets of auto verplaatsen naar het station van Dendermonde. Als het station heropent zal dit de verkeersdrukte op de Scheldebrug en de Leopold II-laan ongetwijfeld fors doen afnemen,’ aldus nog Dierick.

Kwatongen beweren dat het hier om een vooruitgeschoven verkiezingsstunt van Dierick gaat. ‘Het is een publiek geheim dat Dierick de ambitie heeft om in 2018 de huidige burgemeester Piet Buyse van de troon te stoten en in de voetsporen van haar vader te treden,’ klinkt het in verschillende Grembergse café’s. ‘Het is Dierick al langer in een doorn in het oog dat Oudegem, Schoonaarde en Baasrode wel over een treinhalte beschikte en Grembergen niet,’ stelt een stamgast van De Verloren Zoon.

 Peird van den Halt

Een anonieme bron bevestigde aan onze redactie dat de vraag van Dierick inderdaad is ingegeven door jaloezie. ‘Het dossier was de voorbije jaren een beetje ondergesneeuwd op het bureau van Leen. Maar toen ze hoorde dat in Sint-Gillis-Dendermonde het ‘Peird van den Halt‘ nieuw leven werd ingeblazen, kon het dossier niet snel genoeg weer bovenaan liggen’, klinkt het bij de anonieme vertrouweling van Dierick.

Het Peird van den Halt is het eigen Ros Beiaard van Sint-Gillis. De naam verwijst naar de bijnaam voor het station van Sint-Gillis-Dendermonde.  De media-aandacht die het Peird van den Halt de voorbije dagen kreeg, confronteerde Dierick opnieuw met de monumentale handicap die Grembergen heeft tegenover andere deelgemeentes heeft, namelijk het gebrek aan een station. En dus belandde het dossier weer bovenaan de stapel met dossiers.

Dierick zou overigens in het grootste geheim plannen smeden om ook in Grembergen een alternatief Ros te lanceren. De schepen zou genoeg hebben van de aftandse folklore van Kermisdinsdag en zou meer voelen voor een jaarlijkse optocht van ‘een paard met vier knappe, Grembergse jonkmannen in blinkende, nauwsluitende pakjes’.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Zuster Grimbarda

    Grembeire hee’d al e peirt! ’t Kan piessen op stroat en ze zaain d’er nog fiër op uëk …
    “Heer, vergeef het hen …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*