Stad jaagt op hangouderen

Het stadsbestuur pakt het probleem van hangouderen grondig aan. De oudjes worden gevangen om ze onvruchtbaar en gezonder te maken. In de week van 21 november vindt de laatste vangactie in 2016 plaats.

In de omgeving van volgende locaties zal op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 november 2016 een vangactie plaatsvinden: Grote Markt, Heldenplein, Vlotgraslaan, Nieuwburcht en Krijgshof.

Hierbij doen ze een oproep aan de familieleden van hangouderen om hun verwanten binnen te houden of een halsbandje om te doen. Zo weten de stadsmedewerkers dat het niet om een verwilderde hangoudere gaat indien hij of zij in de vangkooi terechtkomt.

Elke gevangen grijsaard zonder bandje wordt eerst nagekeken op een chip. De gechipte bejaarden worden terug op de oorspronkelijk gevangen locatie uitgezet.

De niet-gechipte bejaarden worden daarna getest op ouderdomsleucose en seniorenaids. Wordt het creatuur positief bevonden, dan wordt het geëuthanaseerd. Zo tracht de stad een gezonde ouderenpopulatie over te houden die het stedelijk seniorenbestand niet kan besmetten met deze ziekten. Na de behandeling worden de hangouderen terug in hun vertrouwd territorium geplaatst.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*