Stad doet ongebruikte milieuboxen van de hand

Het stadsbestuur heeft onlangs nog zowat 500 ongebruikte milieuboxen teruggevonden. Geïnteresseerden kunnen er eentje afhalen op het containerpark in Appels.

De stadsdiensten zijn deze week begonnen met het leegmaken van enkele ruimtes in de Hollandse Kazerne. De kazerne werd onlangs immers door de Regie der Gebouwen verkocht aan de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn.

In één van de ‘tubes’ trof het stadspersoneel nog 500 ongebruikte milieuboxen aan. De milieuboxen werden begin jaren ’90 ingevoerd door toenmalig CVP-minister Theo Kelchtermans om zogenoemd klein gevaarlijk afval (kga), zoals batterijen, verf en andere chemische producten, bij de gemeente in te leveren.

Omdat nogal wat mensen problemen hadden met het openen van de box, werd de milieubox echter nooit een succes. De milieubox begon nadien aan een tweede leven als opbergbox voor doe-het-zelvers of sportvissers of als voederbak voor dieren.

‘Wellicht kunnen we nog wel een aantal inwoners gelukkig maken met een extra milieubox’, klinkt het bij schepen voor leefmilieu François De Bleser (CD&V). ‘Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de milieudienst van de stad. Die zal hen vervolgens een bon bezorgen, waarmee ze in het containerpark in Appels een gratis milieubox kunnen afhalen.’

Wie interesse heeft in een milieubox kan contact opnemen met de dienst leefmilieu via het telefoonnummer 052-25 11 50 of via e-mail milieu@dendermonde.be.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*