Radio Goliath: nostalgische toekomstmuziek

Het nieuwe radiostation Goliath, opgericht door twee Dendermondenaren, komt met enkele opvallende concepten die uniek zijn in het Vlaamse radiowezen. Er is plaats voor veel muziek, maar om het kwartier passeren er ook nieuwtjes, voornamelijk uit de buurgemeenten.

Het radiostation wil vooral vooruitstrevend zijn, en is dan ook enkel via het internet te beluisteren. Maar toch willen ze het eenvoudig houden voor de bezoekers. Zo heet de landingspagina simpelweg “startpagina”, wordt er regionaal nieuws gebracht zoals “Koningin fabiola is overleden”. Er wordt ook gekozen voor onthaasting – nieuwsberichten worden slechts om de week toegevoegd zodat iedereen de kans krijgt om op hun eigen tempo het nieuws te volgen. Ook de gekozen muziek wordt niet te moeilijk gehouden, en er wordt gebruik gemaakt van een unieke lay-out.

“Wij zijn graag mee met de tijd en de jaren 90 zijn wat betreft muziek al jaren populair,” zo weet oprichter Jeroen Gorus, “dat is dus een trend die wij niet kunnen negeren. We gaan zelfs nog een stapje verder en hebben ook onze website in een compleet 90’s jasje gestoken dankzij een cursus die ik nog liggen had van de VDAB. Zo verkrijg je iets unieks, ik noem het hedendaagse nostalgie – vintage. Een ander uniek aspect is dat wij als regionale zender er voor kiezen geen nieuws uit Dendermonde te brengen, maar ons vooral op de gemeenten er rond te concentreren. Studies wijzen uit dat er meer mensen rond, dan in Dendermonde wonen. Zo ligt als Dendermonds radiostation ons groeipotentiëel vooral in Lebbeke en Hamme.”

Bij radio Tros en radio Beiaard, al jaren de luistercijferkanonnen in de regio, blijft het voorlopig stil. In de mediagangen wordt echter gefluisterd dat een mogelijk samengaan tot Radio Tros Beiaard om zo hun marktpositie te versterken niet uitgesloten is. Beide zenders zijn in volle onderhandeling om vanaf 1 januari de nieuwsuitzendingen te laten verzorgen door De Klaptand.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*