Zandsculpturenfestival komt naar Dendermonde

De organisatie van het gerenommeerde zandsculpturenfestival, dat reeds prachtige creaties liet zien in Blankenberge en Oostende, heeft beslist om voor de editie van 2015 uit te wijken naar gaststeden.

De eerste gaststad op het programma is Dendermonde, met zijn ideale ligging in de driehoek Gent – Antwerpen – Brussel. Tevens werd de Bruynkaai geselecteerd als toplocatie. Volgens de organisatie is de zanderige ondergrond en de locatie tussen Dender en Schelde ideaal voor een zandsculpturenfestival. Na de succesvolle “Disneyland” editie in Oostende, zal in Dendermonde geopteerd worden om de lokale cultuur in de verf te zetten. De leiding is alvast voor een Aalstenaar, die beloofd er geen farçe van te maken en het project professioneel te zullen uitwerken, maar toch met een knipoog naar de relatie tussen Aalst en Dendermonde.

Lien Verwaeren (CD&V) is alvast laaiend enthousiast: ‘Ik kan dit prachtig initiatief niet anders dan steunen, maar hoewel ik in opdracht van de burgemeester mijn zinnen reeds had gezet op een Braziliaans carnavalsfeest, is dit festival daarom zeker niet minderwaardig. Aangezien dit project ongetwijfeld positief is voor het toerisme in Dendermonde, gaan we hier dan ook een totaalspektakel van maken, met cultuur, muziek, vuurwerk en mogelijk ook de gildereuzen. Gezien de kostprijs is het echter mogelijk dat we Katuit laten samenvloeien met het zandsculpturenfestival, wat het plaatje compleet maakt.’

Het spreekt dan ook voor zich dat de lokale corsogroepen zullen aangesproken worden, in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Dendermonde.

Het festival gaat door van 1 t.e.m. 31 augustus 2015 op de Bruynkaai te Dendermonde. Tickets zijn te verkrijgen aan de balie van CC Belgica (Volwassenen 10 EUR pp., kinderen t.e.m. 12 jaar 5 EUR pp.)

 

Dit artikel is een gastbijdrage en maakt deel uit van onze nieuwe lezersrubriek Het Keur. Wil u graag ook zelf een artikel publiceren op De Klaptand? Stuur dan een e-mail naar info@deklaptand.be. De redactie behoudt zich het recht voor artikels af te Keuren, in te korten of aan te passen.

About Marc Goorsens

Avatar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*