Vlucht MH370 teruggevonden in Dendermonde

Precies één jaar na de verdwijning van vlucht MH370, een toestel van Malaysia Airlines, is het toestel zaterdagmiddag teruggevonden op de dakparking van de bibliotheek in Dendermonde.

Het toestel van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Maandenlang werd er gezocht naar het toestel, zonder resultaat. De meest plausible verklaring al die tijd was dat het toestel met 239 mensen aan boord was neergestort in de Indische Oceaan.

Tot het verdwenen toestel gisteren werd teruggevonden op de dakparking van de bibliotheek in Dendermonde. Het was een personeelslid van de bib dat eerder toevallig de ontdekking deed. ‘Sinds de parking vorig jaar door het vriesweer noodgedwongen werd afgesloten, is er niemand meer op de parking geweest. Vanmorgen duwde ik echter per ongeluk op het verkeerde knopje in de lift, waardoor ik in plaats van in het leescafé uitkwam op de dakparking. Tot mijn grote verbazing zag ik daar een gecrasht vliegtuig liggen,’ aldus het personeelslid aan De Klaptand.

 Jammer genoeg bleek niemand de crash overleefd hebben. Voor de nabestaanden van de inzittenden komt daarmee een einde aan een lange periode van onzekerheid. Maar de ontdekking dreigt wel nog een staartje te krijgen.

Onder meer Australië en Maleisië hebben de Belgische ambassadeur al op het matje geroepen en vragen zich af waarom het toestel niet eerder werd opgemerkt. Ze dreigen ermee de miljoenenfactuur voor de zoektocht door te schuiven naar het Dendermondse stadsbestuur.

‘Mocht dat effectief gebeuren, dan komt de organisatie van Dendermonde Viert in het gedrang’, liet schepen van financiën Dirk Abbeloos aan De Klaptand weten. ‘We zullen er dan ook alles doen om een financiële schadeclaim te vermijden.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*