Vlaams Belang verklaart de oorlog aan condoomautomaten

De Vlaams Belang-fractie in de Dendermondse gemeenteraad wil het aantal condoomautomaten in Dendermonde drastisch verminderen.

Volgens Vlaams Belang neemt het aantal dergelijke toestellen immers steeds meer toe tot ergernis van omwonenden. ‘Het stoort de omwonenden als er ’s nachts constant wordt gestopt door hitsige jongeren op zoek naar condooms. Wij vinden dat het aantal condoomautomaten een halt moet worden toegeroepen. De wettelijke basis om dit te doen zal worden onderzocht en uitgewerkt in de richting van één automaat per deelgemeente,’ aldus de partij.

Vlaams Belang erkent het belang van condooms bij veilig vrijen, maar stelt vast dat er door de wildgroei aan condoomautomaten ook een ‘condoomcultuur’ wordt gecreëerd die jongeren aanzet tot seks buiten het huwelijk.
‘Condoomautomaten doen seks onbetekend lijken en brengen seks terug tot een ‘louter fysieke oefening’, klinkt het in een persbericht.

Als het voorstel van Vlaams Belang wordt aangenomen door de gemeenteraad, betekent dat overigens dat Mespelare voor het eerst in zijn geschiedenis een condoomautomaat krijgt, want daar hing er tot dusver geen.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*