Verdwijnt Land van Dendermonde?

De raad van bestuur van de Erfgoedcel Dendermonde is volop op zoek naar een compromis in een kwestie die de gemoederen danig verhit: de naam van de cel ‘Land Van Dendermonde’. Enkele prominente leden, waaronder Marius Meremans (N-VA), willen daar ‘Regio Van Dendermonde’ van maken, omdat dit de lading beter zou dekken. Maar daar hebben de anderen weinig oren naar.

‘Voor mij kan er geen sprake van zijn om de referentie ‘Land’ te schrappen’, lanceerde de ondervoorzitter woensdag via Twitter. Even voordien was de kwestie aan bod gekomen op de jaarlijkse Algemene Vergadering, waar een consensus onmogelijk bleek. Ook de oud-voorzitter stuurde meteen een vlammend persbericht uit waarin hij vindt dat de N-VA sympathisanten het communautaire debat proberen aan te zwengelen en een ‘symbolenstrijd’ voeren. What’s in a name Marius Meremans ziet het probleem niet. Hij wijst erop dat het begrip ‘Land’ sowieso niet van toepassing is, en dat het in werkelijkheid een regio betreft. “We mogen de mensen niets voorliegen, het betreft hier geen land. Ik snap de commotie niet, het is allemaal de schuld van de sossen”.

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*