Vandaal heeft het gemunt op Vanessa Chinitor

Zangeres Vanessa Chinitor is het slachtoffer geworden van driest vandalisme. De tegel van Chinitor op de Dendermondse Walk Of Fame werd onlangs immers beschadigd.

Vanessa Chinitor was één van de twaalf Dendermondse sterren die begin juli een bijzondere stoeptegel kregen in het Dendermondse stadscentrum. Chinitor, die als Dendermondse de Belgische eer verdedigde tijdens het Eurosongfestival, liet toen weten bijzonder trots te zijn op haar tegel.

‘Na het songfestival werd ik uitgeroepen tot ereburger van de stad. Ik vond dat een enorme eer. En dit eigenlijk ook. Het is fijn om te weten dat de Dendermondenaren me toch blijven waarderen, ook al woon ik niet meer in de stad,’ aldus Chinitor destijds in Het Laatste Nieuws.

vanessaMaar blijkbaar kan niet iedereen de tegel van Chinitor appreciëren. Een onbekende vandaal verwijderde immers de naam van Chinitor van de tegel. Chinitor reageert in een telefoontje met onze reactie geschokt.

‘Het is verschrikkelijk. Wie doet nu zoiets?,’ aldus de zangeres, die naar eigen zeggen wel een vermoeden heeft in welke richting de dader moet gezocht worden. ‘Ik heb weet van minstens één Dendermondse rockzanger die het absoluut niet kon verdragen dat hij geen tegel had gekregen. Ik kan begrijpen dat hij ontgoocheld is, maar moet hij daarom andermans tegel beschadigen. Ik ga in elk geval klacht indienen tegen onbekenden.’

Chinitor wil ook graag in contact komen met de nog altijd anonieme tegellegers. ‘Ik wil een financiële bijdrage leveren om hen te helpen mijn tegel te herstellen. Ze mogen gerust zijn: ik zal hun idenditeit niet onthullen. Vanessa kan een geheim bewaren!’ (knipoogt)

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar

    Kunen ze van andermans gerief nie gewoon afblijven en gerust laten want das vandalisme en zeker ni van vanessa haar gerief verdorrie vandalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*