Treinstation Schoonaarde wordt dancing

Drie ondernemende jongeren hebben wilde plannen met het leegstaande station van Schoonaarde.

Het station van Schoonaarde staat al enkele jaren te verkommeren. Sinds de NMBS in 2004 zijn personeel weghaalde uit het gebouw, stond het pand er troosteloos bij. De NMBS deed de voorbije maanden verschillende pogingen om het beschermde stationsgebouw te verkopen, maar er was bijzonder weinig interesse. De prijs werd recent dan ook fors verlaagd.

En dat wekte de interesse van drie ondernemende jongeren. Zij stapten met een businessplan naar de NMBS en konden Jo Cornu overtuigen om het pand voor een prikje te verkopen. In samenwerking met de afdeling Bouw van het Vrij Technisch Instituut zal het stationsgebouw opnieuw worden omgetoverd tot een moderne dancing. ‘Cornu liet ons verstaan dat hij gecharmeerd was door onze plannen en dat het mogelijk kon doorgetrokken worden naar de rest van Vlaanderen. Er staan immers nog een hoop stationsgebouwen leeg.’

De uitbaters van The Station willen de geschiedenis van het voormalige treinstation niet verloochenen. ‘Niet alleen de naam verwijst naar het stationsverleden, maar ook binnen willen we een soort wagongevoel creëren’, klinkt het. ‘Dat kost overigens niet al te veel moeite, want als er een trein passeert, voel je de aarde trillen onder je voeten.

Terwijl op de benedenverdieping de grote zaal komt, wordt er boven een ruime loungebar ingericht, die de gasten een rustiger muzikaal alternatief moet bieden. Qua muziek willen de uitbaters bijzonder ruim gaan, van de grootste hits tot de beste ambiance. ‘Qua stijl plakken we er niet meteen een etiket op, maar we richten ons wel op een iets ouder publiek, met een minimumleeftijd van 21 jaar.’

De grote zaal zal ook afgehuurd kunnen worden voor privéfeestjes, seminaries en productlanceringen.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar

    Graag de contact gegevens van de uitbaters-eigenaars ” The Station” aub

    met vriendelijke groet.

    Lieven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*