Topscore voor sfeer en gezelligheid voor spoeddienst AZ Sint-Blasius

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde blijft goed scoren in de ziekenhuisbarometer van CM. De spoeddienst kreeg van de CM een 9 voor sfeer en gezelligheid, meteen de hoogste score in Vlaanderen.

Naar jaarlijkse gewoonte maakte de Christelijke Mutualiteit (CM) haar ziekenhuisbarometer bekend. Daarin wordt het aanrekengedrag van de Vlaamse ziekenhuizen aan de patiënten onder de loep genomen. Het Dendermondse AZ Sint-Blasius blijkt bij de vijf goedkoopste ziekenhuizen om natuurlijk te bevallen te behoren. Met een prijs van 943 euro doet Dendermonde flink beter dan de ziekenhuizen in Sint-Niklaas (1041 euro) en Lokeren (1125 euro). Dendermonde zit met haar factuur ook duidelijk onder het gemiddelde van 1291 euro.

Nieuw dit jaar is dat de CM ook patiënten en bezoekers van het ziekenhuis ondervroeg omtrent hun tevredenheid over verschillende deelaspecten van het ziekenhuisgebeuren. Terwijl de cafetaria van AZ Sint-Blasius nogal wat minpunten kreeg, onder meer voor de ongezellige aankleding en het geringe aanbod aan streekbieren, haalde de spoeddienst een 9 voor sfeer en gezelligheid. Meteen de hoogste score van alle Vlaamse ziekenhuizen.

Uit het gedetailleerde rapport dat De Klaptand kon inkijken, blijkt dat bezoekers vooral het kinderhoekje en de uitgebreide selectie aan tijdschriften in de wachtzaal kunnen appreciëren. Ook de geanimeerde gesprekken tussen de personeelsleden en de ontbrekende geluidsisolatie, waardoor men tot in de wachtzaal vaak mensen hoort kermen van de pijn, zorgen volgens de CM voor een unieke sfeer.

Enkele bezoekers stippen ook aan dat Sint-Blasius de negatieve connotatie die een spoeddienst heeft op een vernuftige manier heeft kunnen wegwerken. ‘Als je meer dan 2 uur moet wachten, vergeet je automatisch dat je op spoed zit,’ klinkt het bij één van de ondervraagden.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*