Stilstaan verboden op Noordlaan

Het is voortaan verboden met de auto stil te staan op de Leopold II-laan, de Mechelstesteenweg, de Noordlaan en de Scheldebrug. Dat laat de lokale politie weten in een persbericht.

Vorige week raakte bekend dat automobilisten niet meer mogen stilstaan of parkeren aan de twee basisscholen in de Rootjensweg in Grembergen. Die maatregel moet de straat verkeersveiliger maken en het verkeer vlotter laten circuleren.
Het project kreeg al na enkele dagen een positieve evaluatie. ‘Het verbod werd pas ingevoerd en we merken nu al dat kinderen vlotter naar school geraken’, zegt directeur Luk De Mey van het VLEK.

De lokale politie besliste daarom om het project uit te breden en toe te passen op het belangrijkste verkeersknooppunt van Dendermonde: het kruispunt aan de Scheldebrug. ‘Voortaan geldt een strikt stilstandverbod op de as Noordlaan-Mechelsteenweg en Scheldebrug-Leopold II-laan,’ klinkt het in een persbericht. ‘Dit traject is enorm filegevoelig, maar we maken ons sterk dat een stilstandverbod een einde zal maken aan de files. ‘Als er geen auto’s meer stilstaan, is er immers ook geen sprake van file, hooguit van vertraagd verkeer,’ luidt het even verder.

Om ervoor te zorgen dat auto’s niet tot stilstand gedwongen worden, wordt de maximumsnelheid op het traject verlaagd naar 20 kilometer per uur. ‘De verkeerslichten aan het Oscar Romero-college zullen eerstdaags worden uitgeschakeld. De scholieren zullen immers veilig en makkelijk kunnen oversteken tussen de auto’s die er aan een slakkegangetje voorbij rijden.’

Ook de verkeerslichten aan het kruispunt Scheldebrug zullen worden bijgestuurd om het verkeer er vlot te laten circuleren. Tegen het einde van het schooljaar wordt het proefproject geëvalueerd.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*