Starbucks vindt onderdak in oude bib Dendermonde

Het vroegere bibliotheekgebouw aan het Krijgshof is eindelijk verkocht. Op 1 februari opent er een filiaal van de Amerikaanse koffiehuisketen Starbucks.

De voormalige bib stond al vijf jaar te koop. De benedenverdieping en de eerste verdieping van het complex aan het Krijgshof deden jarenlang dienst als bibliotheek. Na de verhuis naar de nieuwe bibliotheek aan de Kerkstraat in september 2010 kwamen de lokalen van de vroegere bibliotheek leeg te staan.

8053399

Het oude bibliotheekgebouw stond jarenlang leeg.

Het stadsbestuur ging op zoek naar een andere bestemming voor het gebouw, maar dat bleek niet evident. Daarom werd beslist om het pand te verkopen. De prijs werd op 825.000 euro geschat, maar uiteindelijk werd het gebouw voor amper 210.000 euro verkocht aan een projectontwikkelaar.

De projectontwikkelaar zou het pand ter beschikking stellen van de Amerikaanse koffiehuisketen Starbucks. Na Gent zou Dendermonde op die manier de tweede Oost-Vlaamse stad worden met een vestiging van Starbucks.

Hoewel de komst van Starbucks nog niet officieel is bevestigd door de Amerikaanse koffiehuisketen zelf, staan er sinds gisteren op de website van de VDAB alvast enkele vacatures voor de ‘nieuwe Starbucks Coffee Store in Dendermonde’. De kersverse barrista’s zouden al op 1 november in dienst treden, maar krijgen eerst een opleiding van drie maanden.

Een woordvoerder van Starbucks wilde aan De Klaptand niet bevestigen dat er effectief een filiaal komt in Dendermonde. ‘We bekijken momenteel een aantal opportuniteiten in Oost-Vlaanderen’, klinkt het aan de telefoon. ‘Ik kan u wel verzekeren dat we absoluut niet geïnteresseerd in de Grote Markt van Aalst. Ons merkt hoort nu eenmaal niet thuis in de onmiddellijke buurt van imagoverlagende ketens als Zeeman en Lidl.’

‘De locatie in Dendermonde is bijzonder interessant. Studenten vormen voor Starbucks een belangrijke klantengroep, net als treinreizigers. De onmiddellijke nabijheid van enkele scholen en het Dendermondse trein- en busstation zijn dan ook bijzondere troeven’, besluit de woordvoerder van Starbucks.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*