Standbeeld Dansende Kinderen in ere hersteld

Het standbeeld ‘Dansende kinderen’ krijgt binnenkort opnieuw een plaats aan de Bogaerdbrug. Dat heeft het schepencollege maandag beslist.

Het bewuste beeld stond sinds 1997 in een bloemenperk aan de rand van de dam die tussen de Bogaerdstraat en de Veerstraat werd opgeworpen ter vervanging van de gewezen Bogaerdbrug. Het werk van beeldhouwer Jos De Decker uit 1976 werd in 1996 door de Rotary Club Dendermonde aan de stad geschonken.

Het werk viel bij heel wat Dendermondenaren in de smaak. Tijdens de opnames van Villa Vanthilt in Dendermonde in de zomer van 2011 kreeg het beeld zelfs ‘marcellekes’ aangemeten. Door de werken aan de nieuwe Bogaerdbrug werd het in 2013 weggehaald en tijdelijk ondergebracht in het Administratief Centrum. Het was een hele tijd onduidelijk of het standbeeld weer een plek zou krijgen aan de Bogaerdbrug, maar het schepencollege heeft die knoop nu doorgehakt.

Eind maart keert het beeld echter terug naar de buurt van de Bogaerdbrug. Het stadsbestuur voorziet een plaatsje in de nieuwe, gekasseide zone palend aan de Kasteelstraat. ‘Ook Waterwegen en Zeekanaal en de Rotaryclub hebben dit voorstel goedgekeurd’, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). ‘Het Agentschap Onroerend Erfgoed verleent bovendien een gunstig advies. We hebben er gelukkig ook geen bouwvergunning voor nodig.’

Volgens Buyse wilde het stadsbestuur absoluut vasthouden aan de omgeving van de Bogaerdbrug, vlakbij de voormalige discotheek Ckomilfoo. ‘Dansende Kinderen brengt na al die jaren nog een keer dansende kinderen in de stad. Het standbeeld moet ons herinneren aan de tijd dat onze stad wel nog een bruisend nachtleven had,’ aldus Buyse.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*