Staking zal ook voelbaar zijn in Dendermonde

Op maandag 1 december organiseren de vakbonden stakingsacties in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Ook in Dendermonde zal de staking voelbaar zijn.

Het personeel van de hoofdbibliotheek in de Kerkstraat besliste donderdag op een personeelsvergadering om slechts gedeeltelijk actie te voeren. De hoofdbib zal enkel in de voormiddag gesloten blijven. De filialen in de deelgemeenten zullen wel de hele dag gesloten blijven.

Ook in het stedelijk zwembad Olympos zal actie gevoerd worden. Het zwembad zal weliswaar open zijn voor het publiek, maar de redders mogen door middel van een rode, groene of blauwe zwembroek hun syndicale voorkeur kenbaar maken. In plaats van muziek zullen er ook continu vakbondsboodschappen worden afgespeeld.

Daarnaast zal het zwembadpersoneel de hele dag stiptheidsacties voeren. Zo zullen er de hele dag strikte controles zijn op de lengte van de zwembroeken en de tussenafstand in de glijbaan. In het sportbad zullen ook snelheidscontroles worden gehouden. Wie zijn lengtes te traag afhaspelt, zal onverbiddelijk uit het water worden gehaald.

Ook in het Administratief Centrum wordt een alternatieve actie gehouden. Het personeel zal er voor de gelegenheid zonder diep zuchten identiteitskaarten, bouwvergunningen en rijbewijzen afleveren. In de deelgemeenten riskeert u overigens wel voor gesloten deuren te staan bij het gemeentehuis.

De parkeerwachters tenslotte zullen voor één dag geen parkeerboetes uitdelen. Zij zullen de hele dag door de stad lopen en ticketjes voor 15 minuten gratis parkeertijd achter de ruitenwissers plaatsen.

Overigens hebben ook de Dendermondse kapperszaken en een aantal horecazaken zoals Barley’s, Cinemange, Barbuda en Kokarde al laten weten maandag de deuren dicht te houden uit sympathie met de eisen van de vakbonden.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Avatar
    Cornelius Crayenbraaier

    We doen mee! Er wordt op 1 december geen kraai gebraden…

  2. Avatar

    Blijkbaar was de Ckomilfoo ook niet open heb ik gezien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*