Stadsbestuur onthult publieke karaokemachine

Het stadsbestuur stelde vandaag een openbare karaokemachine voor. Voor één euro kan je drie nummers meezingen, bovendien krijg je recht op 30 minuten parkeren.

Het idee om een karaokemachine op de Vlasmarkt te plaatsen kreeg schepen van feestelijkheden Francois De Bleser toen hij tijdens Marktrock op de Vlasmarkt een pintje aan het drinken was met de Japanse afgevaardigde van de Philips fabriek op het hoogveld.

“Hij vertelde me dat de oorsprong van het woord Karaoke komt van het Japanese kara, wat leeg wil zeggen, en ōkesutora wat voor orkest staat. Gezamenlijk betekenen deze woorddelen “leeg orkest”, zo is het idee ontstaan.”

Naast Vlaamse en Engelstalige klassiekers werd er ook gekozen voor een Frans repertoire, samengesteld in samenwerking met gemeenteraadslid Marius Meremans die tevens leerkracht Frans is. “We weten bovendien dat de familie Pas hier vlakbij woont (Vlaams Belang, nvdr), en die zullen dat zeker kunnen appreciëren.”

Eigentijdse nummer van artiesten zoals Miley Cyrus worden voorlopig geweerd. “Het is niet de bedoeling dat men hier tot een stuk in de nacht komt twerken”.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*