Stadsbestuur gaat Vlassenbroek verhuren

De stad Dendermonde gaat het kunstenaarsdorpje Vlassenbroek verhuren in een poging om het gehucht opnieuw op de kaart te zetten. Dat blijkt uit de notulen van het jongste schepencollege.

Op het voorbije schepencollege werd beslist om Vlassenbroek te verhuren voor een bedrag van 700 euro per dag. Voor dat bedrag krijgen geïnteresseerden de beschikking over de 2 straten, het kerkje, parochiaal centrum en het kapelletje bij de invalsweg naar het dorp. De huurders krijgen voorts zes paarden, twee varkens, drie schapen, een kippenhok en vier hectare bouwland ter beschikking.

‘Volgens een wet die ik heb opgesteld, kan een huurder ook burgemeester worden voor een weekend, en zelfs de straatnamen veranderen als hij dat wil’, aldus burgemeester Piet Buyse. ‘Het is de enige manier waarop we het dorp kunnen laten overleven. Het dorp dreigt een stille dood te sterven, omdat jongeren zo snel ze kunnen uitwijken naar Baasrode, Sint-Gillis-Dendermonde of Grembergen.’

Volgens Buyse is het financiële aspect van het plan eerder bijkomstig. ‘We willen vooral aandacht genereren voor Vlassenbroek, zodat toeristen het dorpje opnieuw gaan ontdekken.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*