Stad verdeelt morgen strooizout

Op zaterdag 4 juli kunnen alle inwoners van Dendermonde gratis een zak strooizout afhalen. De actie kadert in het winterplan dat de stad eerder deze week activeerde.

Ondanks de huidige hittegolf bereidt het stadsbestuur zich nu al voor op de winter. ‘Tijdens de winter is iedere bewoner (of de eigenaar indien onbewoond) verplicht om het voetpad voor zijn woning sneeuw- en ijsvrij te houden. Daarom stellen we als extra service aan elk Dendermonds gezin een gratis zak strooizout van 10 kilogram ter beschikking’, vertelt eerste schepen Leen Dierick (CD&V).

De zak strooizout kan afgehaald worden in de Hollandse Kazerne, in het hoofdkwartier van de Technische dienst of in de gemeenteschool van Schoonaarde. ‘Om alles vlot te laten verlopen vragen we wel dat iedereen de bon onderaan dit artikel op voorhand invult. Dan kan iedereen snel zijn zak ontvangen en ontstaan er geen lange wachtrijen’, aldus nog Dierick.

De schepen vraagt ook om aandacht te hebben voor minder mobiele buren of familie en hen te helpen door een zak strooizout voor hen op te halen.

Dierick beseft dat de stad dit jaar bijzonder vroeg haar winterplan heeft geactiveerd. ‘Maar het weer is de jongste maanden zo wispelturig en onvoorspelbaar dat we geen enkel risico willen nemen. Omdat enkele weermodellen voor dit weekend zelfs lokale sneeuwbuien boven onze stad voorspellen, hebben we zelfs een aantal stadswerklui op stand-by gezet. Zij worden zondagochtend opgetrommeld om de Grote Markt eventueel sneeuwvrij te maken zodat Dendermonde Viert gewoon kan doorgaan’, vertelt Dierick.

‘Ook onze catering is voorzien op plots winterweer. Zo werden er de voorbije dagen al enkele grote ketels soep en chocomelk gemaakt. Bezoekers van Dendermonde Viert hoeven dus zeker geen kou te lijden.

bonstrooizout

 

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*