Stad procedeert tegen kuisbedrijf Lakenhalle

Het stadsbestuur begint een juridische procedure tegen het bedrijf dat instaat voor de netheid van de Lakenhalle. Aanleiding is het feit dat vorige week als bij toeval een 14de eeuwse authentieke vloer ontdekt werd.

De ontdekking van de 14de eeuwse vloer was vorige week groot nieuws. Luidens de officiële versie was het stadsarcheoloog Bert Heyvaert die de vloer blootlegde bij opgravingswerken in het minst gekende deel van het stadhuis.

Maar volgens een bron binnen de stadsdiensten was er van opgravingen niet echt sprake. ‘De vloer lag gewoon onder een dikke laag stof’, klinkt het bij onze bron. ‘De plaats waar de vloer zich bevond, was al jaren niet meer gekuist. Blijkbaar was de kuisfirma het verborgen hoekje een beetje uit het oog verloren.’

Het stadsbestuur zou nu wel juridische stappen ondernemen tegen het bedrijf wegens grove nalatigheid.

Stadsarcheoloog Bert Heyvaert deed de voorbije dagen overigens ook nieuwe opgravingen. Hij brak de 14de eeuwse vloer volledig uit in de hoop ook een 13de eeuwse vloer terug te vinden. Dat bleek jammer genoeg niet het geval.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*