Stad in de clinch met rapper 50 Cent

Het Dendermondse stadsbestuur kreeg begin deze week een fax van het management van de Amerikaanse rapper 50 Cent. De rapper is niet opgezet met de recente prijsverhoging van de huisvuilzakken in Dendermonde met 50 cent.

Sinds 1 januari zijn de huisvuilzakken in Dendermonde en een aantal omliggende gemeenten 50 cent duurder geworden. De prijs van een huisvuilzak steeg van 1,25 naar 1,75 euro. Om bewoners toe te laten hun oude huisvuilzakken op te gebruiken, stelde de afvalintercommunale Verko op vraag van de verschillende gemeentebesturen stickers ter beschikking die de inwoners op hun oude huisvuilzakken zouden kunnen plakken. Een sticker kost 50 cent.

De entourage van de Amerikaanse rapper 50 Cent kreeg lucht van de zaak en stuurde begin deze week een fax naar het Dendermondse stadsbestuur. Daarin wijst het management van de rapper onder meer op het ‘oneigenlijk gebruik’ van zijn groepsnaam en de imagoschade die hij lijdt doordat hij in het Dendermondse nu wordt geassocieerd met huisvuilzakken. ’50 Cent wil niets te maken hebben met welke vorm van afval dan ook,’ klinkt het in de fax.

50 Cent stelt voor dat de stad de prijsverhoging herbekijkt en een ander bedrag dan 50 cent kiest. Indien het stadsbestuur dat niet doet, dreigt de rapper met verdere juridische stappen tegen de stad Dendermonde. Bij het stadsbestuur wenste voorlopig niemand te reageren op de fax.

7-01-2015 19-01-50

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*