Stad experimenteert met nieuw type zebrapad

Sneller dan verwacht is het stadsbestuur naar buiten gekomen met het prototype van het nieuwe type zebrapad dat binnenkort over heel de stad zal worden aangelegd.

Een alerte Dendermondenaar signaleerde de redactie van De Klaptand dat er vrijdag, de dag na Katuit, een nieuw zebrapad werd aangelegd in de Krekeldries in Sint-Gillis-Dendermonde. Het gaat om het fel omstreden zebrapad met graasstrook. Binnen de gemeenteraad was er heel wat weerstand tegen dit nieuwe prestigeproject, maar uiteindelijk werd het ontwerp meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

Oorspronkelijk was het zebrapad met graasstrook enkel bedoeld om aan te leggen langs het ruiterpad, maar recent besliste schepen van openbare werken Leen Dierick (CD&V) om ook op verschillende andere plaatsen graasstroken te voorzien.

Volgens Dierick moet dit soort initiatieven de Dendermondenaar stimuleren sneller het paard te nemen om in het centrum te gaan winkelen. ‘We onderzoeken nog of we op een aantal plaatsen in de stad ook drinkbakken voor het edele dier kunnen plaatsen,’ aldus Dierick, die zondagavond niet te lang gestoord mocht worden omdat ze naar de herhaling van de seizoensfinale van Thuis wilde kijken.

De stad doet overigens nog meer inspanningen om paardrijden in de stad te promoten.  Vorige week werden twee bomen gerooid voor het Administratief Centrum in de Franz Courtensstraat. Daar zou binnenkort een paardenstal worden opgetrokken, zodat Dendermondenaren die te paard naar het AC komen hun ros veilig kunnen stallen.

‘Toen ik hoorde dat Gent een schaapstal had, vond ik meteen dat onze stad, met zijn paardentraditie, een mooie paardenstal verdiende,’ klinkt het bij Leen Dierick. ‘Jammer genoeg, laat de bouwvergunning nog even op zich wachten, maar ik maak me sterk dat we op de kerstmarkt de eerste Dendermondenaren te paard door de stad zullen zien draven.’

PS: Voor wie er aan mocht twijfelen: dit zebrapad ligt er echt.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*