Stad Dendermonde ontwikkelt eigen kermisattractie: de coronacarrousel

Om wat tegengewicht te bieden aan de somberheid, de misnoegdheid en de coronamoeheid die her en der onder de bevolking de kop beginnen op te steken, zorgt Dendermonde zelf voor wat frivoliteit. Daarom heeft het een eigen kermisattractie ontwikkeld. De burgers zullen voortaan kunnen genieten van een heuse coronacarrousel.

“Het wordt echt dolle pret”, schuddebuikt schepen van Feestelijkheden Martine Van Hauwermeiren (CD&V). “Geef toe, is er iets leukers dan kriebeltjes in je onderbuik te krijgen tijdens een doldwaze rit op een draaimolen? Wel, dat effect willen wij ook bereiken met onze coronacarrousel. Daarom is onze coronacommunicatie een bewuste aaneenschakeling van vage richtlijnen en mededelingen waarin we toelaten-verbieden-en-toch-weer-toelaten. Hilarisch, niet? Neem nu onze berichten over de kermissen die zeker-misschien-wellicht-niet-uitgesloten-toch-absoluut doorgaan. Dat veroorzaakt bij foorkramers en bezoekers toch adrenalinestoten met buikvlinders?! Soms op het randje van het misselijkmakende af. Ziedaar, een levensechte carrouselervaring. Ook met onze mondmaskermaatregelen in de binnenstad mikken we op hetzelfde resultaat.”

We zetten voluit in op experience based funfairing. De realistische kermisbeleving staat dus centraal. Echtheid primeert. Daarom hebben we de botsauto’s vervangen door wegenwerken op de Noordlaan, de Steenweg van Grembergen, de Zeelsebaan, de Europalaan, in de Kasteelstraat en Broekkouter. Daarbovenop voeren we in de bebouwde kom een zone 30 in. En, wie te stil rijdt, krijgt een boete. Succes gegarandeerd. Wie een cakewalkervaring wil beleven, tippen we een wandelingetje over het Begijnhof. Je blijft er geen meter in evenwicht. Succes gegarandeerd. Wie het schietkraam mist, kan met gemak op het Statieplein wat animo krijgen door er ’s nachts iets te lang naar de rondhangers met hoodies te staren. Succes gegarandeerd.”

“Helaas zijn er ook attracties die we niet kunnen vertalen naar de stedelijke realiteit. Zo kunnen we het viskraam niet verruilen met een lijntje werpen in de Forten, wegens de blauwalgen. De rups mogen we niet eens vervangen, want verdoken muilen is helaas nog steeds niet toegelaten”, verzucht mevrouw de schepen. “De kop-van-jut hoéven we dan weer niet te compenseren. We laten collega Roggeman gewoon een tweetje versturen over ingewikkelde wereldproblematieken. Succes gegarandeerd.”

Wie tijdens zijn kermistocht iets wil drinken kan terecht in CC Belgica. Daar starten ze immers opnieuw op als FC Belgica. De tickethouders kunnen er voor en na de voorstelling terecht in de kantine.
De voorstellingen zelf blijven echter nog steeds geannuleerd.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*