SK Grembergen pakt alsnog een prijs

Hoewel het eerste elftal van voetbalclub SK Grembergen een redelijk grijs seizoen draaide in de middenmoot van tweede provinciale, krijgt de club binnenkort toch een mooie bekroning op het sportgala van de stad Dendermonde.

Traditiegetrouw zet de sportraad van de stad Dendermonde elk jaar in juni de sportman en sportvrouw van het jaar en de Dendermondse kampioenen in de bloemetjes. Een opvallende award is dit jaar weggelegd voor voetbalclub SK Grembergen. Die club wordt beloond met de award voor meest kindonvriendelijke sportclub.

De club wordt daarmee beloond voor haar prestatiegerichte jeugdbeleid waar geen plaats is voor plezier en spelvreugde. ‘Voetbal is keihard werken. Als je plezier wil maken, moet je maar bij de Chiro gaan’, aldus jeugdcoördinator Hans Burghgrave vandaag in Het Nieuwsblad. Burghgrave mocht in de krant reageren op de kritiek van een moeder wiens zoontje door de club aan de deur werd gezet omdat hij niet goed genoeg was.

Volgens Burghgrave heeft de club niet de tijd en de middelen om zijn tijd te steken in kinderen die ‘geboren zijn met twee linkerbenen’ (sic). ‘Sinds wij onze trainers niet meer in het zwart mogen betalen, moeten wij voorzichtig omspringen met ons budget. Als jeugdbestuur hebben we daarom beslist om alle kinderen die niet kunnen voetballen uit de club te zetten’, aldus nog Burghgrave.

‘Vorig seizoen hebben we geluk gehad dat ons eerste elftal geen potten brak. Veel winstpremies hebben we niet moeten uitbetalen. Maar volgend jaar mikken we op de titel. En dus moeten we budgetair wat reserves inbouwen. Gastjes die niet op een bal kunnen stampen moeten er onherroepelijk uit. We hebben liever dat onze trainers hun Latijn stoppen in spelertjes die wel iets kunnen betekenen op een voetbalveld. We hebben diezelfde lijn ook doorgetrokken bij het eerste elftal. Daar werden enkele gepatenteerde potstampers buitengesjot.’

Dat zijn club de Panathlon-verklaring heeft ondertekend, berust volgens Burghgrave op een misverstand. ‘We dachten dat het om een bestelbon ging voor nieuwe truitjes. Dat charter zegt dat elk kind moet kunnen sporten, ongeacht zijn niveau. Zoiets zouden wij nooit ondertekenen. Maar uiteraard hebben we wel begrip voor andere clubs die dat wel doen. Laat hen maar aanmodderen, terwijl wij een plaatsje zoeken voor de bekers in onze prijzenkast.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar

    Wie dit geloofd kent er duidelijk niets van, deze journalist moesten ze op staande voet ontslaan wat een geweldig stukje riooljournalistiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*