Scouts Dendermonde ruilt appelsienen voor wortelen.

De jaarlijkse appelsienenslag van de Dendermondse scouts en gidsen blijkt na de stakingsactie van afgelopen donderdag in het gedrang te komen. De voorraad die voor hen voorzien was werd door betogers gebruikt om in de zuiderbuurt van Brussel de politie te bekogelen tijdens de nationale betoging. De Roeck, een groothandel in wortelen uit Appels komt hen echter te hulp.

Zaterdagnamiddag zullen de scoutsleden van deur tot deur gaan om wortelen aan te bieden. “We weten dat het wat ironisch is dat we in Appels gespecialiseerd zijn in wortelen, maar toen we hoorden van de problemen bij de scouts heb ik hen meteen gecontacteerd”, weet zaakvoerder De Roeck. “Het is niet helemaal hetzelfde maar het blijft ten slotte dezelfde kleur. Het toont maar weer eens dat de zelfstandige de problemen die de vakbonden creëeren moeten oplossen!”

Bij de scouts hebben ze er er alvast veel zin in. “Het mag dan wel minder lekker zijn dan appelsienen, je krijgt er naar het schijnt mooie ogen van.”, weet Kai, één van de jonge welpen die mee wortelen aan het uitladen is.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

One comment

  1. Als je iets pubiceert moet je eerst misschien toch eens nagaan of het wel klopt wat je schrijft.
    “De Roeck bestaat al 4 jaar niet meer” en “de wortelen van de scouts komen al 2 jaar van N.V. Kimco”
    De Roeck is 4 jaar geladen overgenomen door Paul Cool en N.V. Kimco.Dat bedrijf noemt nu DR Fresh.
    De rede van het inruilen van de appelsienen voor wortelen is gewoon omdat de prijs van de appelsienen vorig jaar te duur was door de slechte oogst in Spanje en daardoor de appelsienen van Turkije moesten komen. Daar onze dochters al jaren bij de scouts zijn,hebben wij vorig jaar het voorstel gedaan om wortelen te verkopen, die goedkopers zijn in aankoop dan appelsienen.
    Bij deze het juiste verhaal i.v.m. de omruiling van appesienslag naar wortelverkoop bij de scouts !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*