AlgemeenNieuws

Scholier bestelt online ‘mitraillette’ bij pitazaak, FBI draait volledig dol

De onlinebestelling van een meeneemmaaltijd is een jonge scholier ontzettend zuur opgebroken. Tijdens een vrij moment in een les wou hij bij een nabije pitazaak een ‘mitraillette’ bestellen voor tijdens de middagpauze. Die transactie is echter behoorlijk foutgelopen. De Amerikaanse en Belgische inlichtingendiensten zagen er namelijk de voorbereiding van een terreurdaad in en hebben de jongeman manu militari uit de schoolbanken gelicht. De mitraillette heeft hij nooit kunnen oppikken, maar zijn saus heeft hij wel gekregen.

Klasgenootje Bradley M. getuigt: “Omdat het eten hier op school per se gezond moet zijn en dus op niks trekt, gaan wij met een compagnie elke maandag een pita eten in een kebabzaak in de buurt. Om niet te moeten aanschuiven, stuurt X normaal gezien in de loop van de voormiddag met zijn smartphone een berichtje met onze bestelling. Maar deze keer had hij zijn telefoon niet bij zich. Daarom had hij aan die van Frans gevraagd of hij tijdens de les een mailtje mocht sturen. Die vond dat een goed idee, maar het moest wel in het Frans gebeuren. Alles moet altijd “voor echt” zijn in die lessen. Omdat X eens geen zin had in pita wou hij een ‘mitraillette’ bestellen. Dat is een stokbrood met vlees, frieten en saus erop.”

“Maar aangezien X het Franse woord voor ‘mitraillette’ niet kende, moest hij dat dus opzoeken. En daar is het compleet misgelopen”, gaat de getuige verder. “We kunnen wij geen Frans meer! Luisteren lukt nog, door al die liedjes van Roméo Elvis en al, maar lezen… vergeet het. X zoekt dus via Google ‘mitraillette’ op en vindt ‘AK-47 of Kalasjnikov’, de naam van een Russisch automatisch geweer. Dus wat stuurt die kwiet naar de pitazaak: ‘Moi peuvrais commande un grand Kalasjnikov avec de sauze américain pour de pauze à douze heures subite sur école?’ Een bericht met de termen ‘Kalasjnikov’, ‘américain’ en ‘école’ wordt uiteraard meteen onderschept door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Door al die schietpartijen op middelbare scholen ginder, staan de zenuwen in de V.S. strak gespannen. Afin, de gevolgen kent u.”

De directie van de betrokken school kadert een en ander: “We zijn er trots op dat onze mensen zo authentiek mogelijk les proberen te geven. Soms gaat dat goed, soms loopt het fout. Dat hoort bij het leerproces. Ook bij de jongeren zelf. En schietgebedjes helpen nu eenmaal niet altijd. Maar bon, we kunnen niet ontkennen dat ons korps heel erg aangedaan is door de enorme heisa. En ze hebben al zo’n zwaar beroep. Gelukkig komt de grote vakantie eraan. Dan hebben ze 9 weken ofte 62 dagen, 1488 échte uren dus, om te bekomen van de spanning.”

Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button