Saske en Forten worden recreatiepark

Volgende zomer krijgt Dendermonde er een nieuwe toeristische attractie bij. Het domein rond “het saske” aan de Begijnhoflaan wordt omgevormd tot een recreatiepark.

De plannen die momenteel op tafel liggen voorzien een opwaardering van de gehele site, waarbij het sas verbonden wordt met de Forten, om zo een prachtig domein te creëeren met een grote watersportvijver, strandbad, waterglijbanen, hengelvijver, kajak en kano parcours, fit-o-meter, joggingpad, petanquebaan en speeltuin.

Schepen van sport Carine Verhelst stelde afgelopen woensdag de plannen voor op de gemeenteraad. “Dit wordt een oase van groen met voor ieder wat wils,” stelde ze, “een fantastisch kinderparadijs, een feest voor waterliefhebbers, een trefpunt voor sportievelingen… Kortom een plek voor echte ontspanning.”

Met een ligging vlakbij het station zou dit wel eens één van de topattracties van de komende zomer kunnen worden. Bij de dienst toerisme is men echter niet zo opgezet met de plannen.

De site aan de Burgemeester Potmanslaan zou worden ingericht als strandbad.

De site aan de Burgemeester Potmanslaan zou worden ingericht als strandbad.

“Hoewel meer toerisme voor de stad altijd goed is, haalt dit nieuwe plan wel een beetje de focus weg van de Grote Markt, toch het paradepaardje van onze stad,” legt Patrick Segers uit “Ook bij de grote optochten zoals katuit en de Ros Beiaard ommeganck wordt normaal gebruik gemaakt van deze site, vooral als parking – ook daar gaan oplossingen voor moeten gevonden worden”.

Verder protest komt er ook van Groen die helemaal niet opgezet is met de komst van het recreatiepark. “Na de site van het Oud Klooster aan de gevangenis moet nu ook dit stukje natuur plaats ruimen voor recreatiegebied. Door die verbreding verdwijnt er veel groen langs de forten, en worden stukken van het fietspad en de wandelroute opgeslokt. Om nog maar niet te spreken over het bijkomende lawaai en fijn zandstof op plaatsen die nu bekend staan voor hun rust.” aldus Michel Van Driessche, voorzitter Groen Dendermonde.

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

One comment

  1. Avatar
    Zuster Grimbarda

    En een apart zwembad voor mannekes en meskes…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*