Rondvaarten op Schelde en Dender in de steigers

Tijdens de eerste werkingsvergadering van de Dendermondse Dienst voor Toerisme en Stadspromotie, afgelopen voorjaar, werd het plan op tafel gegooid om gedurende de zomermaanden van 2015 heuse boottochten tussen Appels Veer (veer B13) en het Sas van Dendermonde te organiseren.

Intussen zijn meer details bekendgeraakt over deze toeristische voltreffer in wording. ‘Het zal vergelijkbaar zijn met de Antwerpse Flandria-rondvaarten,’ klinkt het in het stadhuis. Het traject zal de recreanten langs  Schelde en Dender doorheen de stad voeren, terwijl ze aan boord kunnen genieten van een drankje en kleine snacks, genre spaghetti of croque monsieur/madame.

Toch werd het uitvoerend comité er pas op de laatste vergadering door één van de leden schamper op gewezen dat het resterende stuk gedempte Dender ter hoogte van de Papiermolenstraat een vlotte transit van de vaartuigen aanzienlijk zal bemoeilijken. Gezien de vergevorderde fase waarin dit plan ‘De Drijvend Denderronde’ zich op dat moment bevond, werd naarstig naar een oplossing gezocht.

Die werd uiteindelijk gevonden bij openbare vervoersmaatschappij De Lijn. De passagiers van de boten zullen immers met de Belbus het laatste verharde stuk in het het traject kunnen overbruggen. ‘De Belbus draait in het toeristische hoogseizoen sowieso op een laag pitje. Door onze chauffeurs in te schakelen in het Dendermondse project, hopen we de werkgelegenheid op peil te kunnen houden,’ klinkt het bij De Lijn.

‘Door de wachttijden tot een minimum te beperken en eventueel te voorzien in randanimatie ter hoogte van de haltes kunnen we de ongemakken bij de reizigers tot een minimum beperken. Ook de horecagelegenheden ter hoogte van de Veerstraat pikken ongetwijfeld hun graantje mee. Zodoende kan het praktische aan het economische gekoppeld worden en is iedereen tevreden,’ wist men ons nog telefonisch mede te delen.

Over exacte tarieven van zowel boot als bus is nog niets bekend. Vooraf intekenen voor individuele rondvaarten of groepsarrangementen kan vanaf 1 september op het nummer 052-21 39 56.

About Hipoliet Beschenstruyck

Hipoliet Beschenstruyck
Cum laude afgestudeerd aan de kleuterafdeling van het Institut Scientifique Des Enfants terribles à Carcassonne. Ervaringsdeskundige op het gebied van tempeliersonderbroeken en de zuurtegraad van vergeelde perkamentrollen. Verwoed verzamelaar van middeleeuwse graansoorten en als broodschrijver voorheen actief bij 'Le journal saintgilloise' en landbouwmagazine 'La Dernière Beurre'.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*