Restaurant Kokarde plaatst ook Free Go

Restaurant Kokarde op de Grote Markt pakt binnenkort ook uit met een Free Go, een koelkast met etensresten waaruit iedereen iets mag meenemen. Dat vernam De Klaptand.

Kokarde is zonder twijfel de culinaire topper op de Grote Markt. Het restaurant gaat er prat op uitsluitende verse producten te gebruiken en staat bekend om zijn eerlijke en heerlijke keuken.

Geïnspireerd door een Gents voorbeeld, wil het restaurant nu ook werken aan zijn sociale functie. En dus komt er binnenkort naast de ingang van het restaurant een Free Go, een koelkast met etensresten waaruit iedereen iets mag meenemen.

‘Omdat wij uitsluitend met verse producten werken, hebben wij elke dag wel groenten, vis of vlees op overschot. We vonden het zonde om die overschotjes in de vuilnisbak te gooien en zochten al langer een oplossing om op één of andere manier iets te doen voor de Dendermondse vierde wereld,’ klinkt het bij de uitbater van het restaurant.

‘Toen we hoorden van de Gentse Free Go, hebben we ons meteen geïnformeerd. Onze eigen ‘meeneemkoelkast’ in inmiddels besteld en wordt binnenkort geleverd,’ klinkt het bij Kokarde.

‘We rekenen wel op de fair play van onze collega horeca-zaken om zich niet in het geheim te komen bevoorraden met onze overschotjes. Ons initiatief is er voor diegenen die zich nauwelijks een deftige maaltijd kunnen veroorloven of geen tijd hebben om te koken, zoals de nachtbrakers van café Choice’.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*