PRIMEUR! Radja Nainggolan gaat uitbollen bij SK Grembergen

De storm rond topvoetballer en stokebrand Radja Nainggolan –‘Ninja of Indiaan’ voor de vrienden- is nog niet gaan liggen. Na zijn niet-selectie door bondscoach Roberto Martinez voor het nakende WK Voetbal in Rusland en zijn zelfgekozen ontslag als Rode Duivel, slaat hij de voetbalwereld andermaal met verstomming: hij zegt ook AS Roma vaarwel en gaat uitbollen bij SK Grembergen, in tweede provinciale C.

“Ik doe dit niet voor het geld”, beweert Nainggolan. “Het is een puur persoonlijke aangelegenheid. Deze keuze is therapeutisch. Kijk, ik heb geen gemakkelijke jeugd gehad. Opgroeien op het Kiel in een onthecht gezin, dat doet wat met een mens. Ik laat me niet doen! Ik kleur niet binnen de lijntjes! Ik heb lak aan conventies! Dat is geen masker, ik bén zo! Maar die karaktertrek breekt me nu zuur op. Door mijn tegendraadse, dwarse en rebelse reputatie heb ik weer mijn eigen ruiten uitgesjot. Ik zie mijn jeugddroom, sjotten op een WK, in rook opgaan. Helaas, geen sigarettenrook deze keer. Dat ik bij de nationale ploeg geldt als ‘bad boy’ is eigenlijk te zot voor woorden. Dat zegt meer over de rest! Dat zijn geen Rode Duivels, maar Grijze Muizen. Daarom heb ik een ploeg gezocht waarin het crapuulgehalte van hoog niveau is. En dan is de keuze voor SK Grembergen snel gemaakt. Iedereen wéét dat het daar vol schorem en gespuis zit. Daarom laat ik afgelikte clubs als KAVD en FC Moerstraat links liggen. Ook sportief is het een uitdaging. Wie maalt er nog om een Champions League of een Wereldbeker als je met je makkers kunt knokken om de Beker van de Denderstreek?!”

Het bestuur van SK steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “Onze selectie bestaat al uit enorm getalenteerde atleten, maar een toptalentje als Ninja kan er gerust nog wel bij. Zijn zwaar accent is daarbij geen issue. Er zijn er hier nog die niet eens deftig hun eigen naam kunnen uitspreken, laat staan schrijven. Als ze maar tegen een bal kunnen stampen. Radja’s eisenpakket is wel een beetje merkwaardig, maar niet onoverkomelijk. Hij staat erop dat de volledige medische staf wordt buitengezwierd en vervangen door wat coiffeurs van Bobhead en artiesten van Trash Tattoo. We hebben daar geen problemen mee. Ook financieel moet dat lukken. Fitnessking is ondertussen binnengehaald als shirtsponsor. Zaakvoerder Nikolas VdV weet namelijk wat het is een gerateerd en miskend talent te zijn en voelt zich naar eigen zeggen een soulmate van Nainggolan.”

Leen Dierick heeft zich alvast geuit als fan van het eerste uur. “Je weet dat ik keer met de wind. Wie kickt er nog op de stekkebenen van een Greg als je je levensgevaarlijk kan verwonden aan de vlijmscherpe jukbeenderen van Radja”, stoomt ze. “Het enige waarin ik misschien graten zie, is dat Nainggolan nu in dezelfde gemeente als Peter D’hondt gaat wonen. Als dat maar goed komt. Hopelijk richt hij zijn pijlen niet te scherp op de Indiaan.”

Radja vervangt de medische staf van SK Grembergen door body artists.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*