Politierazzia verstoort eerste editie Geruis in Belgica Bis

De eerste Geruis-concertavond in Belgica Bis, de voormalige zaal Steenpoort, is hevig verstoord door een compleet overbodige inval van de special unit van de Dendermondse politie. De politie verdedigt haar optreden, omdat ze op de sociale media verdacht communicatieverkeer i.v.m. drugs en politiek extremisme had vastgesteld.

Sinds begin september werkt de Dendermondse politie nauw samen die van de zone Hazodi (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek, red.). Die zone is o.a. verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de veiligheid op het Pukkelpopfestival. Afgelopen zomer pakte de politie van Hazodi uit met een primeur. Ze scande het internetverkeer op sites en apps als Facebook, Twitter, WhatsApp en Snapchat op zoek naar dealers, knokkers en terroristen op het festivalterrein. Daarvoor gebruikte ze het monitoringsysteem Twitcident. Dat systeem gaat op basis van concrete trefwoorden zoals coke, dealen, cannabis, boksbeugel, … op zoek naar verdachte online informatie om zo snel en efficiënt de snoodaards bij de lurven te vatten.

Die methode past de Dendermondse politie dus ook toe en dat heeft geleid tot de razzia. Korpschef De Haes is formeel: “De inval van onze bottinekes was compleet gerechtvaardigd, want we hadden een aantal sterke aanwijzingen dat er zich in dat obscure zaaltje zaken afspeelden die het daglicht niet mochten zien. Geef toe, als je in verschillende posts en tweets leest dat mensen ‘erg uitkijken naar Stuff.’, dan zie je de uitgemergelde junkies toch zo in alle hoeken van het vertrek liggen. Daarenboven was een aantal aanwezig erg te spreken over ‘Lefto’. Sorry, maar enkel een blinde ziet geen link naar het gewelddadig extreem-links gedachtegoed van de CCC tijdens de jaren tachtig. Om van ‘Woodie Smalls’ nog maar te zwijgen. A small woodie is in de porno-industrie codetaal voor een klein mannelijk geslacht. Mij hoef je het klappen van de zweep niet te leren kennen”, aldus De Haes.

De organisatoren van Geruis weten met hun verbijstering geen blijf. “De avond verliep gemoedelijk, de sfeer was chill. Tot er halverwege de avond een bende Rambo’s de deur inbeukte en brulde: ‘Hier met die stuff, bende linkse ratten!’ Dat ze een en ander wel eens verkeerd geïnterpreteerd zouden kunnen hebben, kon er bij hen niet in. Toen we zeiden dat we dachten dat ze zich compleet vergisten, klonk het antwoord: ‘Jullie moeten niet denken, wij flikken zijn opgeleid om voor jullie te denken.’ Maar uiteindelijk moesten ze toch afdruipen zonder enige buit, want geen enkele aanwezige had ook maar iets van verdovende middelen of wapens op zak.”

De medewerkers laten het niet aan hun hart komen en bereiden volop de volgende concertavond met The Next Generation en Faye Dunaways voor. In een inderhaast verspreid perscommuniqué meldt de Dendermondse politie dat ze maar al te goed weet dat Faye Dunaway stevig verslaafd is geweest aan drank en heroïne en dat ze de link dus “echt wel” doorheeft. “We zullen op vinkenslag liggen. Niet met ons”, zo luidt het.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Avatar

    Het is net als American football, het gaat om de lijfelijke aanwezigheid. Het werd pas spannend door de razzia. Een voorbeeld voor de jeugd. Ruis is overal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*