Politie gaat ook controleren op te luide seks

Het Dendermondse politiekorps gaat in 2015 ook controles invoeren op te luide seks. Dat blijkt uit de prioriteitennota die de lokale politie deze week moest bezorgen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zoals elk jaar moet de lokale politie ook dit jaar een prioriteitennota overmaken aan de minister van Binnenlandse Zaken. Net als de voorbije jaren zal de Dendermondse politie van de strijd tegen dronken bestuurders en snelheidsduivels de topprioriteit maken. Maar volgend jaar zal er ook strenger worden gecontroleerd op te luide seks.

‘De voorbije maanden werden onze patrouilles steeds vaker opgeroepen voor geluidsoverlast in rijwoningen of appartementsblokken,’ klinkt het in de nota. ‘In 95% van de gevallen bleek het geluid niet afkomstig van echtelijk geweld of te luide tv-toestellen of stereo-installaties, maar van koppeltjes die al te luidruchtig van bil gingen. Het geluidsniveau overschreed verschillende keren de schadelijke grens van 100 dB(A), waardoor er sprake is van gevaar voor de volksgezondheid.’

Vanaf 1 januari zal een ploeg van de lokale politie dan ook geregeld patrouilleren in onder meer de blokken van Amelinckx aan de Scheldebrug en aan het station. De controles zullen vooraf worden aangekondigd via de Twitter-account van de lokale politie. Wie betrapt wordt op te luide seks, riskeert een GAS-boete van 125 euro. Bij herhaaldelijk ‘asociaal gedrag’ volgt mogelijk een celstraf.

Een aantal inwoners van de blokken van Amelinckx is alvast niet te spreken over het initiatief van de politie. ‘ Als je het mij vraagt, moet je krijsen als je sekst,’ klinkt het bij een 37-jarige vrouw, die zich naar eigen zeggen niet zal inhouden in de echtelijke sponde. ‘Een eventuele GAS-boete zal ik met de glimlach betalen. Ik ben toch nog altijd baas in eigen bed!’, besluit de vrouw.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

14 comments

 1. Avatar

  Waarom kiezen kiezen de mense bij de verkiezingen al dictators ? just dh zijn ze toch allemaal mensen hebben geen greintje privacy of rust meer België is een gevangenis zonder tralies

 2. Avatar

  als het zo verder ha zaal de mensen niks ma niks meer mogen doen

 3. Avatar

  Zijn jullie nu helemaal debiel geworden??????

 4. Avatar

  Wanneer gaat daar eens eindelijk een revolutie van komen? wij zijn het eerste land met een primeur op wereldvlak!!!het eerste land met een LEGALE maffia!!!!!!!

 5. Avatar

  Belgen mogen zich niet meer voortplanten hahaha

 6. Avatar

  k wist dat da iere een achterlijk land was , maar dat zoveel scheelde .
  misschien eerst eens uitleggen aan de politie wa “sex” eigenkijk is !!!

 7. Avatar

  lijkt me erruugggg nuttig. Dus decibel is de maatstaf? Zie graag even de lijst met de decibels en de bijbehorende boetes…..

 8. Avatar

  Ze willen zeker een triootje ben toch nog niet klaar na de eerste ronde is de bekeuring per keer of per nacht Mvg

 9. Avatar

  Mensen… Begrijpen jullie niet dat dit niet serieus is? Het is een grap… net als de speld.

 10. Avatar

  Naja even los van het feit dat ik het echt te zot voor woorden vind dat ze uberhaupt daar controleurs voor aanstellen. Ben ik toch van mening dat schreeuwen tijdens geslachtgemeenschap wel erg overdreven is maar dat is maar een persoonlijke mening, het is en blijft een bevredigend gevoel geven daar ben ik wel weer mee eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*