‘Overschot op de begroting zal terugvloeien naar de bevolking’

Zonder tegenslagen boekt Dendermonde tegen 2019 een overschot van 46 euro per inwoner op de begroting. ‘Een deel van dat bedrag zal terugvloeien naar de bevolking,’ aldus schepen van financiën en begroting Dirk Abbeloos.

Eén op de zes gemeenten krijgt haar budget voorlopig nog niet onder controle en zal tegen 2019 moeilijk een sluitende begroting kunnen voorleggen. Dat blijkt uit een rapport van Belfius over de gemeentefinanciën dat Het Nieuwsblad kon inkijken. Nochtans eist de Vlaamse regering dat alle besturen in 2019 een begroting in evenwicht kunnen presenteren. Gemeenten die op dat moment nog rode cijfers noteren, zullen door de Vlaamse overheid onder curatele worden geplaatst.

Dirk Abbeloos: 'De inspanningen van de Dendermondenaar moeten beloond worden'

Dirk Abbeloos: ‘De inspanningen van de Dendermondenaar moeten beloond worden’

Dendermonde moet zich echter geen zorgen maakt. Uit het rapport van Belfius blijkt dat tegen 2019 de stad 46 euro per inwoner overschot zal hebben. Een mooie opsteker voor schepen van begroting Dirk Abbeloos. De stad gaf de voorbije jaren aan de stadsdiensten de opdracht om een zuinige koers te varen en zal daar in 2019 de vruchten van kunnen plukken.

Volgens Abbeloos wil de stad nu bekijken hoe het de hele bevolking kan laten meegenieten van het financiële opstekertje. ‘De Dendermondenaren hebben de voorbije jaren met parkeer- en GAS-boetes hun steentje bijgedragen aan de financiële gezondheid van de stad. Dat moeten we op één of andere manieren belonen,’ aldus Abbeloos.

‘Een deel van de bevolking wordt niet bereikt met initiatieven als Marktrock, maar één van de denkpistes die we bewandelen is om elke Dendermondenaar in 2019 een waardebon van 30 euro te schenken. Die kan dan, met het oog op de Ros Beiaardommegang 2020, integraal besteed worden in de Ros Beiaard-souvernirshop,’ besluit Abbeloos.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*